Slovenija je jedna od momčadi koje Dugarry ne želi gledati

 JURE MAKOVEC Afp
OŠTRE IZJAVE

Slavni Francuz nabrajao reprezentacije s Balkana: ‘Te momčadi su beskorisne, nemojte ih gledati‘

Christophe Dugarry nije sretan što ‘male‘ reprezentacije igraju kvalifikacije za EP
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2023. 11:25

UEFA je uvela Ligu nacija kako bi smanjila broj nekompetetivnih utakmica koje igraju pojedine reprezentacije, a to nekima nije dovoljno. Među njima je i bivši francuski nogometni as Christophe Dugarry koji smatra da pojedine ‘male‘ reprezentacije ne bi trebale igrati kvalifikacije za europska i svjetska prvenstva.

Dugarry je svoju izjavu dao potaknut ogromnom pobjedom Francuske (14:0) nad Gibraltarom prije nekoliko dana.

- Ta će utakmica ostati zapamćena, ali samo kao anegdota. To jeste rekord, ali takve utakmice su beskorisne. Na njima se igrači samo umaraju, a neki od njih se i ozlijede. Umoran sam od gledanja takvih utakmica. Susret između Francuske i Gibraltara sam gledao jer je to moj posao, ali postoji puno momčadi koje nemaju što da rade u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo - rekao je Dugarry i dodao:

- Gledao sam utakmicu za utakmicom momčadi poput Gruzije, Estonije, Azerbejdžana, Crne Gore, Litve, Slovenije, Kazahstana, San Marina, Moldavije, Albanije, Malte, Sjeverne Makedonije, Kosova, Andore, Armenije... Sve te momčadi su beskorisne, više nikada ih ne biste trebali gledati - smatra Dugarry.

Linker
19. svibanj 2024 22:29