Ian Hodgson/AFP
PRIČA BEZ POKRIĆA

Slavni trener otkrio zašto nikad ne bi doveo Ronalda u svoj klub: ‘Glasine nemaju veze s onim što se dogodilo‘

"Suárez ne bi bio isti kakav je bio da je u momčad došao Ronaldo", ispričao je Diego Simeone
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 17. listopad 2022. 14:30

Mala ptičica mi je šapnula da ste bili u iskušenju da dovedete Cristiana Ronalda. Druga ptičica mi je rekla da ste čak i razgovarali.

Tim je riječima novinar argentinskog kanala Tigo Sports pokušao od Diega Simeona iščupati ekskluzivu o transferu koji se nije dogodio. Trener Atlética kategorički je uzvratio da o portugalskom superstaru nikad nije ni razmišljao, i to iz vrlo jednostavnog razloga: nosio je dres Reala.

- Kao prvo, dvije ptičice su vam rekle nešto potpuno suprotno od onoga što se dogodilo. Ljudi nekad govore ono što žele reći, a ne ono što je istina. Ronaldo je apsolutna legenda Real Madrida. Ne mogu zamisliti da Martín Palermo igra za River, kao što ne mogu zamisliti da Juan Román Riquelme ili Ariel Ortega igraju za Bocu. To su situacije koje su vrlo jasne - odgovorio je Simeone.

Njegov je stav još razumljiviji u svjetlu činjenice da je upravo Atlético momčad kojoj je Ronaldo zabio najviše golova u karijeri; u 37 utakmica spakirao ih je 25. Simeone je za Tigo Sports ispričao i anegdotu kojom bi potkrijepio koliko je važno bilo zadržati principe.

- Sjećam se da smo igrali utakmicu u predsezoni i da mi se neki navijač derao iza leđa: ‘Cholo, budi oprezan, Liga prvaka nije pod svaku cijenu‘. Nisam znao u čemu je točno stvar, ali čuo sam glasine. Svidio mi se stav tog navijača jer je to zdravo razmišljanje, koje je pomalo i odražavalo ono što sam sam osjećao. Luis Suárez, primjerice, sigurno ne bi bio isti kakav je bio da je u momčad došao Ronaldo - zaključio je 52-godišnji trener.

Linker
26. travanj 2024 13:18