Giorgio Chiellini (arhiva)

 FABRIZIO CARABELLI Nurphoto Via Afp
I MANCINI U POTPUNOM ŠOKU

Slom legendarnog kapetana Italije: ‘Ja jednostavno ne mogu pričati! Mi smo uništeni - do kraja‘

‘Nismo bili umišljeni, nismo nikoga podcijenili, ali nešto je nedostajalo‘, kaže nesretni Chiellini.
Piše: SNObjavljeno: 24. ožujak 2022. 23:19

Reprezentacija Sjeverne Makedonije napravila je nogometnu senzaciju godine pobijedivši s 1:0 Italiju usred Palerma u polufinalu play-offa za plasman za Svjetsko prvenstvo (u drugom susretu Portugal u Portu porazio Tursku sa 3:1).

Portugal i Sjeverna Makedonija će sada 29. ožujka u Portu u međusobnom susretu odlučiti o putniku u Katar.

Aktualni europski prvak je dominirao u Palermu, imao je 62 posto posjeda lopte, Azzurri su uputili čak 32 udarca, imali su i 16 kornera, no pobjedu je ostvarila makedonska vrsta, a makedosnki junak postao je Aleksandar Trajkovski pogodivši za 1:0 u drugoj minuti sudačke nadoknade.

POGODAK TRAJKOVSKOG POGLEDAJTE OVDJE

Napadač saudijskog Al-Fayha je pogodak karijere zabio sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora poslavši loptu u donji desni kut.

Italija tako ne ide drugi put zaredom ne ide na Svjetsko prvenstvo, Talijani su propustili i nastup u Rusiji 2018. godine, što je zaista nogometna senzacija i vjerojatni oproštaj nekih legendi od najveće smotre.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Kapetan Azzura Giorgio Chiellini doslovno je rekao kako je uništen nakon poraza u kojem je omjer udaraca bio 32:4 na strani Italije.

"Ovo je neopisivo razočaranje, odigrali smo dobru utakmicu u kojoj jednostavno nismo uspjeli zabiti. Nismo bili umišljeni, nismo nikoga podcijenili, ali nešto je nedostajalo. Radili smo greške i u tim kvalifikacijama i sada smo ih platili. Razočarani smo, uništeni smo do kraja, ne mogu naći riječi kojima bih ovo opisao", rekao je kapetan u prvoj izjavi nakon utakmice.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

"Sada moramo sve početi iz početka, ja jednostavno ne mogu pričati. Ostaje velika praznina i nadam se da se možemo vratiti i zablistati kao na Europskom prvenstvu. Nadam se s našim izbornikom Mancinijem koji je ključan za ovu reprezentaciju", rekao je Chiellini.

image

Roberto Mancini

ALBERTO PIZZOLI Afp

A toliko hvaljeni izbornik i junak EURA, večeras je postao jedan od tragičara. Teško da je itko prije susreta mogao zamisliti što će se dogoditi u Palermu.

"Nemam riječi, neopisivo sam razočaran. Ovo što se dogodilo je nevjerojatno. Zasluženo smo postali prvaci Europe, ali ovo... to je nesretno, nezasluženo, ali to je sada stvarnost. Žao mi je mojih igrača, ne mogu opisati koliko nam je teško. Ako je EURO bio najveća radost u mome životu, ovo je najveće razočaranje. Mi, zapravo, nismo trebali ni igrati ovo doigravanje, toliko se nevjerojatnih stvari dogodilo da ne odemo izravno na SP. I na kraju primimo ovakav gol u 92. minuti..."

Inače, u velikoj senzaciji je sudjelovalo i nekoliko igrača iz HNL-a. Za makedonsku vrstu je do 58. minute igrao kapetan Dinama Arijan Ademi, dok je branič Modrih Stefan Ristovski odigrao cijeli susret. Branič Rijeke Darko Velkovski je igrao do 86. minute, a veznjak Hajduka Jani Atanasov nije nastupio.

Sjeverna Makedonija će put u Katar tražiti protiv Portugala koji je u Portu pobijedio Tursku sa 2-1.

Linker
18. travanj 2024 23:26