Krešimir Režić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NAKON VIŠE OD 2 GODINE

Smjena hrvatskog trenera u klubu u kojem kasne četiri plaće: ‘Kakvo putovanje...‘

‘Krenuli smo s juniorskom momčadi i osvojili ligu, bile su to tri lijepe sezone...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. ožujak 2023. 09:18

Krešimir Režić više nije trener saudijskog prvoligaša Damaca. Ovaj 41-godišnji hrvatski stručnjak bio je na klupi tog kluba od 12. siječnja 2021. godine, a ranije je vodio Croatiju iz Zmijavaca.

U tom razdoblju ostvario je učinak od 34 pobjede, 25 remija i 28 poraza uz gol-razliku 113:109, a po utakmici je u prosjeku osvajao 1,46 bodova.

Posljednja Režićeva utakmica na klupi Damaca bio je subotnji domaći poraz od Al-Taawona (1:2), nakon kojeg je njegova avantura u Saudijskoj Arabiji završena raskidom ugovora zbog slabijih rezultata ostvarenih u posljednje vrijeme. Prije toga Damac je na domaćem terenu s 0:3 poražen od Al Nassra, u susretu u kojem je hat-trick postigao Cristiano Ronaldo.

Režić je na društvenim mrežama objavio priopćenje kojim se oprostio od Damaca i njegovih navijača.

‘‘Kakvo putovanje. Krenuli smo s juniorskom momčadi i osvojili ligu, bile su to tri lijepe sezone. Preuzeli smo prvu momčad u izazovnom scenariju gdje nam nitko nije davao šansu za ostankom u ligi. Osigurali smo 10. mjesto sa sjajnim pobjedničkim nizom i iznimnim igrama, osobito u posljednje dvije utakmice te sezone protiv Al-Batina i Al-Taawona.

Naša najbolja sezona u povijesti bila je 2021/22. u kojoj smo osvojili peto mjesto. Imali smo nevjerojatan niz, izgubili tek jednu od 19 utakmica, a 313 dana bili smo bez poraza kod kuće.

Unatoč svim poteškoćama, zadržali smo mjesto u sredini ljestvice u većini sezone 2022./23., što je dobar rezultat.

Želim zahvaliti igračima i svima u klubu, osobito našim navijačima na njihovoj ljubavi i podršci.

Dio mog srca uvijek će pripadati Damacu‘‘, napisao je Režić u oproštajnoj poruci.

Damac je trenutačno na devetom mjestu od 16 klubova koji se natječu u saudijskoj Premier ligi. Novi trener momčadi bit će bivši rumunjski reprezentativac Cosmin Contra.

Režić smatra kako je sredina ljestvice odličan rezultat, s obzirom na sve što se ove sezone događalo. Naime, klub kasni s isplatom četiri plaće, a u prošlom prijelaznom roku klub nije nikoga doveo...

Linker
27. travanj 2024 06:32