PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
KRATKO TRAJAO

Smjena izbornika nakon povijesnog debakla: Legenda BiH odlazi s klupe nakon poraza kakav se ne pamti

‘Očito je Hadžibegićevo vrijeme prošlo i nije uspio donijeti dobre stvari u igri Zmajeva‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. lipanj 2023. 11:22

Faruk Hadžibegić više nije izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine. Presudio mu je domaći poraz od slabašnog Luksemburga u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

‘‘Odmah nakon utakmice u Zenici najavili smo da on postaje bivši, a sada je stigla i službena potvrda‘‘, piše portal SportSport.ba.

Hadžibegić je Zmajeve vodio u četiri utakmice, jednu je dobio, a preostale tri izgubio. Isto je tako izgubio i povjerenje čelnika bosanskohercegovačkog saveza, kao i kompletne sportske javnosti u BiH.

‘‘Očito je Hadžibegićevo vrijeme prošlo i nije uspio donijeti dobre stvari u igri Zmajeva, koji su izgledali blago rečeno užasno na posljednjim utakmicama‘‘, ističe SportSport.ba.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Zanimljivo je da je Hadžibegić uspio čak dvaput izgubiti od Luksemburga, prije tri godine u ulozi izbornika Crne Gore u utakmici Lige nacija u Podgorici, te sad u Zenici.

- Da smo dali gol sve bi bilo drugačije, uzimam na sebe odgovornost totalno, ali pogledajte da li imamo igrača koji igra 90 minuta u klubu. To je samo Džeko. Nama je problem ritma i to stalno govorim. I danas smo sastavili ekipu jer ima igrača koji kažu da ne mogu igrati. Nemojte da živimo od rezultata do rezultata. Ako hoćemo napredovati moramo negdje biti lucidniji i logičniji u analizama. Ne mogu ni ja pobijediti Formulu 1 sa Spačekom – branio se Hadžibegić nakon posrtaja protiv Luksemburga na Bilinom polju.

Linker
11. svibanj 2024 23:45