Reece James

 DENIS LOVROVIC Afp
HENDIKEP ZA TRI LAVA

Šok za englesku zvijezdu kojoj su se rasplinuli snovi! Dobio je poziv koji mu je potpuno ugasio nadu

Engleskog braniča mogli smo gledati i na Maksimiru, ali za njega je koban bio susret u Milanu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. studeni 2022. 07:56

Kako prenosi britanski The Sun desni branič Chelsea Reece James (22) neće biti na popisu putnika za Svjetsko prvenstvo u Katru nakon što ga je osobno nazvao izbornik reprezentacije Gareth Southgate. Perspektivni igrač londonske momčadi kojega smo mogli gledati i na Maksimiru u 1. kolu skupine E Lige prvaka kad je Dinamo s 1:0 iznenadio dvostrukog europskog prvaka.

Međutim, nije taj poraz ono što će James pamtiti, jer je za njega kobno bilo 4. kolo i gostovanje u Milanu na kojemu je zaradio ozlijedu. Bilo je to prije točno mjesec dana i prve prognoze ukazivale su na to da će zasigurno propustiti Mundijal. Oporavak je ipak, bio brži od očekivanog, a James je u ponedjeljak prvi put nakon operacije trenirao s momčadi u Chelseajevom trening kampu - Cobhamu.

Ipak, Southgate je nazvao mladog asa ‘‘plavaca‘‘ da mu osobno prenese loše vijesti, rekavši mu da si ne može priuštiti rizik za svoju kondiciju. Engleski izvor piše kako je James bio siguran da će biti dobro do početka prosinca, dakle za susret osmine finala (ako reprezentacija prođe grupu fazu) koji će se igrati od 3. do 6. prosinca. Isti autor, navodi da je Jamesu ova odluka teško pala, jer je vjerovao da će mu njegov brzi oporavak osigurati mjesto među uzvanicima. Čini se da će morati pričekati još četiri godine za debi na ovom velikom natjecanju.

Engleska će turnir započeti protiv Irana 21. studenog, a osim Jamesa, engleski mediji pišu kako slična sudbina čeka i dvojac iz Manchester Cityja: Kylea Walkera i Kalvina Phillipsa, unatoč tome što je Pep Guardiola sugerirao da će biti dostupni za izbor nakon ozljeda. izostancima su povećane šanse za braniča Liverpoola Trenta Alexandera-Arnolda koji ove sezone ne pruža najbolje partije i pitanje je bi li se našao među 26 putnika da su James i Walker zdravi.

Linker
19. travanj 2024 20:18