Ivan Toney

 DARREN STAPLES/Afp
IZGON S TRAVNJAKA

Šok za jednog od najboljih napadača Premier lige: suspendiran na osam mjeseci, smije se vratiti tek 2024.

Zbog klađenja na nogometne utakmice Ivan Toney je bio optužen po čak 262 točke optužnice
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 17. svibanj 2023. 18:34

Ovisnost o klađenju (bolje rečeno o novcu koji se njime zarađuje) skupo će koštati napadača engleskog premijerligaša Brentforda Ivana Toneyja. Jedan od najboljih strijelaca Premiershipa ove sezone (20 golova) bio je optužen po čak 262 točke optužnice te je morao priznati da se kladio na nogometne utakmice.

Toney je prekršaje počinio u periodu od 2017. do 2021. i zbog toga ga engleski izbornik Gareth Southgate nije stavio na popis igrača za SP u Kataru. Sada je sudskoj trakavici došao kraj, Toney je suspendiran na osam mjeseci. Dobio je "izgon" iz nogometa i svih aktivnosti vezanih uz nogomet.

Na nogometnim terenima neće ga biti do 16. siječnja 2024. i neće moći pomoći Brentfordu u pokušajima da ove sezone izbori nastup u Europi. Dodatno je Toney financijski kažnjen s 50 tisuća funti uz upozorenje da će kazna biti puno teža ponovi li slične nezakonite radnje u budućnosti.

Od Toneyja su u Premiershipu ove sezone više zabili samo Erling Haaland (36 golova) i Harry Kane (27). Čak je i Mo Salah ove sezone bio slabiji od njega (19), a Brentford je okončanjem sudske trakavice praktički ostao bez izgleda da 53 osvojena boda nakon 36. kola oplemeni odlaskom u Europu. Za tako nešto trebalo bi preskočiti Aston Villu i Tottenham (po 57 bodova), Brighton (58)...

Linker
24. travanj 2024 13:58