GLYN KIRK Afp
MUKE ZA GUARDIOLU

Šok za Manchester City, dva tjedna prije okršaja s Realom ostali bez ključnog igrača

Bol se kod Walkera javila upravo dok je sustizao Viniciusa Juniora
Piše: Vito TomasObjavljeno: 23. ožujak 2024. 23:39

Brazil je u prijateljskom dvoboju svladao reprezentaciju Engleske s 1:0 na Wembleyu. U sjeni 17-godišnjeg Endricka, koji se debitantskim pogotkom predstavio na svjetskoj pozornici, stigle su potencijalno jako loše vijesti za Manchester City.

Naime, Kyle Walker zamijenjen je poslije samo 20 minuta susreta nakon zadobivene ozlijede tetive koljena. Kapitalni igrač Građana pokušao je ‘istrčati‘ ozljedu, no vrlo brzo je bio prisiljen napustiti teren. Bol se kod Walkera javila upravo dok je sustizao Viniciusa Juniora, dvoboj igrača koji bi trebali gledati za nešto više od dva tjedna u srazu Reala i Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka, no koji je sada doveden u pitanje.

Nije još poznata priroda Walkerove ozljede, no njegov izostanak predstavljao bi veliki hendikep za aktualnog engleskog prvaka pred kojim su ključne utakmice sezone. City na Uskrs očekuje krucijalna utakmica u prvenstvu protiv Arsenala, za kojim trenutno zaostaju bod na tablici Premier lige. Nakon toga slijede im zahtjevni dvoboji protiv Aston Ville i Crystal Palacea te navedeni europski susret na Santiago Bernabéu.

Iako zauzima ‘tek‘ poziciju desnog beka, poznato je koliko je Walker važan za City, posebno u velikim utakmicama. Sezona se prelama, a Walkerov bi izostanak stvorio nepredviđene muke za Pepa Guardiolu.

Linker
27. travanj 2024 03:45