Ramon Jesurun

 RAUL ARBOLEDA/AFP/PROFIMEDIA
SPROVEDEN U PRITVOR

Šokatne vijesti iz SAD-a: Uhićen predsjednik kolumbijskog saveza, sa sinom mlatio zaštitare nakon finala Cope

Da priča poprimi još bizarniji oblik, spomenimo da je Jesurún jedan od tri dopredsjednika COMNEBOL-a
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2024. 23:20

Finale Copa Americe između Argentine i Kolumbije palo je u sjenu navijačkih nereda prije i nakon utakmica. Zbog svega je sam početak kasnio preko sat vremena.

Na samom susretu nismo vidjeli nekog pretjerano kvalitetnog i atraktivnog nogometa pa se nažalost nakon utakmice ne sažimaju sportski dojmovi, nego se zbrajaju ozlijeđeni, ali i uhićeni u neredima. Među njima je, vjerovali ili ne, i predsjednik kolumbijskog nogometnog saveza Ramón Jesurún, koji je suočen s trima točkama optužnice za napad na službeno lice.

Da priča poprimi još bizarniji oblik, spomenimo da je Jesurún jedan od tri dopredsjednika COMNEBOL-a, odnosno krovnog tijela južnoameričkog nogometa koje i organizira samo natjecanja. Također, 71-godišnjak sudjeluje u radu FIFA-ine komisije, strateškog i nadzornog tijela krovne kuće svjetskog nogometa.

Prema policijskom izvješću, Jesurún i njegov sin Ramón Jamil optuženi su zbog tučnjave s više zaštitara nakon finala Copa Americe.

Policija tvrdi da su otac i sin pobjesnili jednog čuvara i počeli vikati na njega, nakon čega je svađa prerasla u fizički obračun u kojem je stariji Jesurún gurnuo zaštitara, a mlađi ga je potom udario šakom.

Otac i sin trebali bi se tijekom dana pojaviti pred sucem istrage koji će odlučiti o njihovoj bliskoj budućnosti.

Linker
29. kolovoz 2024 11:33