Sven Ulreich, Joshua Kimmich, Leon Goretzka i Josip Stanišić

 CHRISTOF STACHE Afp
IMPRESIVNE BROJKE

SP još nije ni počelo, a europski velikan već je oborio jedan povijesni rekord, među izabranima i Hrvat

Svjetsko prvenstvo počinje u nedjelju, ali velikan je već srušio jedan veliki rekord
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. studeni 2022. 20:10

Naime, u Kataru će se u zapisniku naći 832 igrača, a najviše njih dolazi iz Bayerna - njih čak 17. Bavarci će ujedno postaviti i novi rekord na Svjetskom prvenstvu kad se računaju igrači iz samo jednog kluba.

Iz Bayerna će u Kataru nastupiti 17 igrača, čime je oboren rekord iz Rusije na kojem je Manchester City bio zastupljen sa 16 igrača.

Važnu ulogu u Bayernovom rekordu ima činjenica da je FIFA dozvolila izbornicima da pozovu po 26 igrača, za razliku od prošlih godina kada mogli pozvati 23 igrača.

Manchester City će i na ovom Svjetskom prvenstvu imati 16 igrača iz svoje svlačionice, a toliko će ih doći i iz Barcelone, dok katarski Al-Sadd na smotru najboljih šalje 15 igrača. Oni svi igraju za Katar.

Igrači Bayerna koji će igrati Kataru su Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Thomas Müller, Jamal Musiala, Leroy Sané (Njemačka), Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Kingsley Coman, Lucas Hernandez (Francuska), Matthijs de Ligt (Nizozemska), Sadio Mané (Senegal), Alphonso Davies (Kanada), Josip Stanišić (Hrvatska) Noussair Mazraoui (Maroko) i Eric Maxim Choupo-Moting (Kamerun).

Što se tiče lige iz koje dolazi najviše igrača, očekivano je na prvom mjestu Premiership sa 134 igrača, iz La Lige stiže njih 83. Bundesliga će u Kataru imati 78 igrača.

Linker
19. travanj 2024 12:52