Dani Olmo (prvi lijevo) sa suigračima iz Leipziga

 ANDER GILLENEA Afp
TOTALNI PREOKRET

Španjolci najavljuju senzaciju: Bivša zvijezda Dinama vraća se u domovinu, ali ne u Barcelonu!

Otkad je stigao Xavi, navodno više nije na popisu želja. A ni Leipzig više ne traži 75 milijuna...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. ožujak 2022. 19:18

Španjolski El Nacional veliki je prostor posvetio Daniju Olmu. Dijete Barcelone kojeg je nogometni svijet upoznao kao igrača Dinama, danas je zvijezda RB Leipziga. No, navodno bi se na ljeto mogao naći na meti - Real Madrida.

Dani Olmo je prošlog ljeta često bio spominjan kao pojačanje Barcelone. Razgovori s katalonskim krilnim igračem bili su jako uznapredovali, ali na kraju do potpisa nije došlo. Barca nije imala novca da izgubljenog sina vrati u svoje dvorište. Leipzig je tražio 75 milijuna eura. Međutim, dolazak Xavija Hernándeza u studenom izazvao je promjenu planova unutar kluba i Olmo je prestao biti prioritet. Xavi je umjesto njega želio Ferrana Torresa, kojeg je u siječnju i doveo.

Barcelona doduše traži pojačanja, ali prioritet joj je dolazak klasnog centarfora, kao i rješavanje pitanja budućnosti Dembéléa, koji je kod Xavija proigrao. Ako Dembélé na kraju i ode, Olmo navodno više nije na popisu onih koje žele dovesti.

Real Madrid bi, piše El Nacional, mogao iskoristiti tu situaciju i u svoje redove inkorporirati mladu zvijezdu. Učinak Španjolca malo je pao u ovoj sezoni, Leipzig više ne traži 75 milijuna eura. Olmo ima tri gola i pet asistencija ove sezone u 18 odigranih utakmica, puno ih je propustio zbog problema s ozljedama.

Doduše, za mogući dolazak Olma na Bernabéu postoji i nekoliko upitnika. Cijeli svijet računa da Real sigurno dovodi Mbappéa, a i u pregovorima su za Erlinga Haalanda. Prioriteti Madriđana stoga su vrlo jasni. Olmo bi Realu sigurno dobro došao, ali nema ni kraljevski klub baš toliko novca da može pojačanja dovoditi kao na traci...

Linker
26. travanj 2024 15:08