SPP SPORT PRESS PHOTO./ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
KREĆE BITKA ZA VATRENOG

Španjolci otkrivaju: Ovi klubovi kreću po Bornu Sosu, njegova želja je jasna i utjecat će na izbor

Igrač se nalazi na listi želja brojnih europskih klubova, interesa za njim ne manjka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2023. 10:45

Raspisali su se španjolski mediji ponovno o Borni Sosi. Lijevi branič Stuttgarta i hrvatske nogometne reprezentacije, nije to tajna, želja je mnogih klubova u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku. Razlog zbog kojeg je Sosa izašao upravo u stupcima španjolskih tiskovina je interes Real Sociedada za njegovo dovođenje.

Ipak, u kontekstu Sose i Sociedada valja naglasiti da prednost na listi želja ipak trenutno ima Alejandro Grimaldo. Lijevi bek Benfice ima ugovornu obvezu s tim klubom samo do lipnja ove godine, pa bi već na ljeto mogao stići kao slobodan igrač. S druge strane, Sosa u Stuttgartu ima obvezu do lipnja 2025., što bi mnogim klubovima moglo predstavljati problem ako bi ga htjeli dovesti.

image

Borna Sosa

PRESSEFOTO RUDEL/HERBERT RUDEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

No, za Sosu interesa ne manjka. Jer, za njega se u posljednje vrijeme zanimaju i Tottenham i Sevilla. Ne dvojimo da su veliku ulogu u tome igrali Hrvati koji od ranije nastupaju za te klubove - Ivan Perišić i imenjak mu Rakitić. Velika želja Sose je, kako dalje nalažu Španjolci, igrati sljedeće sezone u Ligi prvaka, što bi uvelike moglo utjecati na izbor njegova sljedećeg kluba, ode li iz Njemačke na ljeto.

Ne kriju Španjolci da se za njega bio interesirao i Manchester City, a odluku o budućoj fazi karijere, nesumnjivo je, Sosa će donijeti vrlo brzo. Trenutno, njegov Stuttgart zauzima 16. mjesto Bundeslige, ono koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak. Pretpostavka je da je trenutni fokus samo na izbjegavanju ispadanja.

Linker
28. travanj 2024 21:24