Luis de la Fuente je novi izbornik Španjolske

 THOMAS COEX Afp
DVOSTRUKI PRVAK EUROPE

Španjolci predstavili novog ambicioznog izbornika: ‘Moja obaveza je biti najbolji i doći do vrha!‘

Mandat na klupi Crvene Furije do 2024. dobio je Luis de la Fuente
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. prosinac 2022. 18:47

Španjolci nisu gubili vrijeme, odmah nakon neuspjeha u Kataru odlučili su kako neće nastaviti s Luisom Enriqueom, a danas su već promovirali novog izbornika. Mandat na klupi Crvene Furije do 2024. dobio je Luis de la Fuente koji je do sada bio poznat isključivo po odličnom radu s mlađim reprezentativnim selekcijama s kojima je dva puta osvajao europski naslov. Uostalom, čak 80 posto španjolskih igrača koji su nosili dres reprezentacije u Kataru prošlo je kroz njegove ruke.

"Ako zaista postoji netko tko poznaje sadašnjost i budućnost španjolskog nogometa, onda je to ovaj čovjek koji sjedi ispred vas", predstavio se de la Fuente u nastupnom obraćanju.

Nepozivanje Sergija Ramosa na SP mnogi su spočitavali Enriqueu, a novi španjolski izbornik ustvrdio je kako iskusnog braniča nije otpisao.

"Svi imaju iste mogućnosti. Počinje nova faza i svima su otvorena vrata", rekao je.

Upitan kako će njegova momčad igrati, rekao je da se o španjolskom nogometnom modelu "ne može pregovarati", ali je dodao da će se razliku napraviti nijanse.

"Ono što želim je izvući najbolje iz svakog nogometaša kako bih ga stavio da radi za dobrobit momčadi", kazao je Luis de la Fuente koji ne krije visoke ambicije.

"Moja obaveza kao izbornika španjolske reprezentacije je biti najbolji, doći do vrha, to je plafon."

Linker
24. travanj 2024 02:30