JAVIER SORIANO Afp
INTERVJU BIVŠEG DINAMOVCA

Španjolska zvijezda koja navija i za Hrvatsku: ‘Modrić je druga razina, postavio je standarde za sve veznjake‘

Španjolski AS napravio je intervju s Danijem Olmom (24), koji je unatoč mladosti jedan je od "veterana" ove Španjolske.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. studeni 2022. 10:45

Katalonac uživa u igri ​​Luisa Enriquea kao gotovo nitko.

Jeste li očekivali debi sa 7:0?

"Očekivali smo pobjedu. Ali morate biti mirni i tihi, sada dolazi Njemačka."

Je li razina Kostarike utjecala na to da zabijete toliko golova?

"Kostarika je dobar izbor za otvaranje turnira. Velika pobjeda je bila naša zasluga, nismo im dopustili da igraju svoju igru, umorili smo ih prebacujući ih s boka na bok i uspjeli smo rano otvoriti rezultat, što je kasnije stvorilo prostor da možemo postići više golova."

Kako si nakon ozljede na početku sezone?

"Već sam odlično spreman. Išli smo malo po malo u Leipzigu, savršeno smo se pridržavali rokova. Bio sam vani sedam tjedana i onda sam imao više minuta. Kad sam imao priliku biti starter, dogovorili smo se. Stigao sam na popis za Svjetsko prvenstvo u dobrom stanju i prihvatio sam radosnu vijest o pozivu Španjolske."

Zapaženo je da imaš dobar nos za ući u šansu. Prvu priliku nisi zabio, ali zabio si za 1:0.

"U prvom sam udarcu loptu udario petom, ali drugi je ušao unutra. Igram u sva tri gornja položaja. Imamo dosta pokretljivosti s Moratom, Asensijom, Ferránom... svi mi u vrhu napada dobro slažemo. Protiv Kostarike smo zabili šest različitih igrača, jedini je Ferrán zabio dva. Nikada nismo vidjeli problem u tome što nemamo klasičnog golgetera. Imamo momčad s mnogo igrača koji mogu zabiti, uključujući braniče i bekove. Španjolski problem nije gol.

Što očekujete od Njemačke nakon poraza?

"Oni moraju riskirati sve, moraju pobijediti. Pobjedom osiguravamo prolaz, što je i cilj. Njemačka je sjajna momčad, s odličnim igračima. Iako su izgubili protiv Japana su imali šanse i posjed. Ali suočavamo se s njima s optimizmom. Njemačka ima nogometaše svjetske klase i oni će htjeti dominirati igrom kao idejom igre, baš kao i mi. Tko dobije posjed, uzet će sve."

Tko je najveća prijetnja u Njemačkoj, poznajete Bundesligu?

"Trenutačno mu je Musiala najveća opasnost. U sjajnoj je formi, vidim to kad ga pratim u Bundesligi i ovdje u Kataru. On je u punom trenutku samopouzdanja."

Oni koji te poznaju kažu da voliš nogomet. To ti je usadio otac koji je trener. Koja ti je momčad dodatno draga s ovog Svjetskog prvenstva?

"Jako volim gledati utakmice, analizirati ih s ocem. Poznajem igrače iz velike većine momčadi. Nakon Španjolske jako volim Hrvatsku. Modrić mi se čini kao druga razina igrača. Kako tumači igru, kako vlada loptom... On je jedan od onih na koje obraćam pažnju sad kad igram veznog igrača, na središnjim pozicijama. Modrić je igra jedno od mjerila za sve nas, on je postavio standarde."

Na kraju, tvoja budućnost. Je li povratak u La Ligu blizu?

"U Leipzigu sam miran, imam još godinu i pol ugovora. Nije vrijeme da pričamo o budućim transferima, nalazimo se u nečemu velikom kao što je Svjetsko prvenstvo."

Dani Olmo je krasan dečko, mi u Hrvatskoj smo imali priliku upoznati ga dobro i sve nas je oduševio...

Linker
19. travanj 2024 16:18