JAVIER SORIANO Afp
OBJASNIO SVOJU ODLUKU

Španjolski izbornik iznenadio popisom, izostavljena zvijezda Barcelone: ‘Kad te vidim da letiš, pozvat ću te‘

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique objavio je popis za utakmice Lige nacija za Švicarskom i Portugalom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. rujan 2022. 12:36

Na njemu nisu dvije zvijezde španjolskog nogometa; jedna od njih je na zalazu, druga tek na početku.

Riječ je o iskusnom stoperu Paris Saint-Germaina Sergiju Ramosu i mladom napadaču Barcelone Ansuu Fatiju, čije je izostavljanje izazvalo prilično veliko iznenađenje među španjolskim navijačima.

- Sjajno je vidjeti da se Sergio Ramos vraća nakon više od godine dana. Međutim, mislim da su najbolji središnji braniči oni koji su pozvani – objasnio je Luis Enrique.

A na njegovom se popisu nalaze Eric García (Barcelona), Diego Llorente (Leeds United), Pau Torres (Villarreal) i Hugo Guillamón (Valencia).

Fati je ove sezone u 119 prvenstvenih minuta isporučio dva pogotka i dvije asistencije, no tek je jednu utakmicu započeo u prvoj jedanaestorici Barcelone. Izbornik ga je ranije redovito pozivao, sad ga je izostavio.

- Započeo je tek jednu utakmicu i to mi nešto govori. Nadam se da ću opet vidjeti Ansua u najboljem izdanju, ali trenutačno ga ne vidim na popisu. On je u postupku ponovnog stjecanja samopouzdanja i napredovanja nakon što dugo nije igrao – rekao je Enrique.

Kazao je kako igrač mora zaslužiti poziv.

- Kad te vidim da letiš, pozvat ću te.

Nisu Fati i Ramos jedini. Bez poziva su ostali i veznjak Liverpoola Thiago Alcantara, Chelseajev lijevi branič Marc Cucurella te vratar Manchester Uniteda David De Gea...

Naravno, nitko od njih nije otpisan za Svjetsko prvenstvo, ali vremena za dokazivanje baš i nemaju previše...

Linker
20. travanj 2024 09:52