OSCAR DEL POZO/AFP/PROFIMEDIA
STIL ŽIVOTA

Španjolski reprezentativac hrani se kao pećinski čovjek: ‘Radim to zbog zdravlja‘

Ta dijeta, prema riječima stručnjaka, najbolje odgovara čovjekovu organizmu
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 11. travanj 2024. 06:30

Prehrana sportaša postala je vrlo bitna stavka svih profesionalaca i svi paze što jedu da bi im karijera mogla trajati što je dulje moguće. Sportaši zato prakticiraju razne dijete, a za jednu posebnu odlučio se igrač Atletico Madrida, Marcos Llorente.

Naime, on se odlučio za paleolitsku dijetu. Kao što i samo ime govori, to je način prehrane koji su prakticirali pećinski ljudi u paleolitiku (razdoblje od prije nekoliko milijuna godina). Dijeta se zasniva na mesu, voću, povrću, ribi, orašastim plodovima... Zapravo, lakše je reći da se smije jesti ono što su jeli praljudi.

Ta dijeta, prema riječima stručnjaka, najbolje odgovara čovjekovu organizmu jer u njoj se ne nalaze nezdrave mesne prerađevine i rafinirani ugljikohidrati, a očito je da se to svidjelo španjolskom reprezentativcu i jednom od ključnih igrača Atletica.

- Ne jedem tjesteninu, kruh, brašno, mliječne proizvode, ali zapravo jedem sve. Meso, ribu, jaja, povrće, visoko kvalitetne sireve ugljikohidrate poput batata ili kasave... Ova dijeta je stil života, hranim se kao pećinski čovjek i tako ću umrijeti. Radim to zbog vlastitog zdravlja, ne samo nogometa. Kad završim karijeru, nastavit ću se brinuti o sebi još više nego sada - ispričao je veznjak za El Larguero.

Linker
27. travanj 2024 23:27