Sergej Levak

 AS ROMA
NOVI VELIKI TALENT

Sprema se milijunski transfer: 16-godišnji Hrvat srušio Lazio, već sljedeći dan trenirao pod Mourinhom!

Pred mladim Osječaninom još je puno izazova već u ovoj sezoni
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 14. ožujak 2023. 15:48

Sergej Levak, talentirani 16-godišnji kadet, ove je zime Osijek zamijenio Rimom, konkretno Romom, čiji su ga skauti odavno zapazili i pratili, a onda, krajem siječnja, definitivno odlučili staviti ponudu pred njega i njegove roditelja, odnosno pred Osijek.

Roma ga je htjela odmah vezati stalnim transferom, no iz Osijeka su, razumno, predložili, a u Rimu prihvatili da Levak do ljeta bude na posudbi, a ako i on i Roma budu zadovoljni, slijedio bi transfer prema kojem bi Osijek inkasirao 600.000 eura plus bonuse od sljedećih sezona, što bi trebalo dosegnuti 1,5 milijuna eura.

S obzirom na veliku većinu transfera naših tinejdžera u europske klubove koji nisu dobro završili po te mladiće, oprez je u ovom slučaju bio razuman, poželjan i prihvatljiv. No čini se da prvi tjedni mladog veznjaka s osječkog Vijenca Ivana Meštrovića, poznatijeg kao VBK, odakle je potekao i Davor Šuker, prolaze i više nego dobro. Levak je u nedjelju presudio veliki derbi talijanske U-17 lige, skupina C, protiv najljućeg suparnika, gradskog rivala Lazija, i to golom u drugoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je u igru ušao desetak minuta ranije.

Sjajno je pogodio glavom u suprotni kut za ogromno slavlje igrača u bordo dresovima, koje je euforično popraćeno i od strane komentatora na službenom TV kanalu Roma TV, koji je prenosio utakmicu.

Koliko je to važan dvoboj, dakle ne samo na seniorskoj razini, nego i u mlađim kategorijama, potvrđuje i činjenica da je veliko slavlje mladih igrača Rome završilo i kao fotografija na naslovnici lokalnog lista Gazzetta Regionale s Levakom u naslovnoj ulozi i na fotografiji i u naslovu.

image

Naslovnica Gazzette Regionale

Gazzetta Regionale

Inače, Roma U-17 se tom pobjedom odvojila baš od Lazija na vrhu ljestvice za tri boda. No, još veća stvar mladom se Osječaninu dogodila sljedećeg dana. U ponedjeljak prijepodne pozvan je, očito kao nagrada za rušenje Lazija, na trening sa seniorskom momčadi Rome koja je dan ranije na svom terenu pokleknula od Sassuola.

Ulazak u svlačionicu seniora bio mu je poseban događaj, koji mu je još posebnijim učinio Mr. Posebni. José Mourinho mu je u jednom trenutku prišao, pružio ruku i upoznao se s njim.

Sve ovo, naravno, lijepo zvuči, djeluje kao ostvarenje snova, ali pred mladim Osječaninom još je puno izazova već u ovoj sezoni i nikako mu se ne smije dogoditi da "poleti" više od dopuštenoga. Priča je po njega lijepo krenula, čemu treba dodati da je prije tri tjedna u pobjedi U-18 momčadi Rome, s kojom inače zapravo trenira i čiji je izvorno član, nad Sampdorijom od 5-0 također zabio gol.

Linker
05. ožujak 2024 22:43