ALAIN JOCARD Afp
NAPOKON SE ODLUČIO

Sprema se veliki povratak Zinedinea Zidanea: Slavni Francuz odabrao klub, ali postoji jedna velika prepreka

Legendarni bivši igrač Reala više neće čekati poziciju francuskog nogometnog izbornika
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. travanj 2023. 11:49

Sve izvjesniji dolazak Lionela Messija u Barcelonu nije i jedini veliki povratak kojeg ćemo idućeg ljeta vidjeti u europskom nogometu. Zinedine Zidane pred povratkom je u Juventus nakon više od dva desetljeća otkako je napustio Torino u tada rekordnom transferu svjetskog nogometa!

Zidane je bez posla otkako je 2021. napustio Real Madrid i od tada ga se konstantno povezivalo s preuzimanjem francuske reprezentacije (a što je u međuvremenu propalo kada je Didier Deschamps dobio novo produljenje ugovora) i PSG-a koji se, međutim, očito fokusirao na dovođenje Josea Mourinha.

Zidane je u Juventusu kao igrač proveo pet nezaboravnih godina. "Bianconere" je predvodio do dvije titule u zlatno doba Serie A (1997. i 1998.), a dva puta je u dresu Juventusa gubio finala Lige prvaka (1997. od dortmundske Borussije i 1998. od Reala).

Međutim, dolasku Zinedinea Zidanea na klupu Juventusa stoji prepreka "teška" 14 milijuna eura. Toliki iznos, naime, slijedi Massimilianu Allegriju u iduće dvije sezone koliko je još ugovorno vezan za torinski klub. Allegri je, inače, sa sedam milijuna eura godišnje uz Josea Mourinha najplaćeniji trener Serie A ove sezone.

Linker
20. svibanj 2024 06:11