THOMAS COEX Afp
‘BOLI ME DUŠA‘

Sramota na Bernabéuu: Španjolci vlastitom igraču zviždali bez prestanka, u kaosu se opet našao i Vinicius

Neprikladna gesta domaćih navijača, kojima je nakon utakmice razočaran bio i španjolski izbornik
Piše: Vito TomasObjavljeno: 27. ožujak 2024. 08:58

Uzbudljivu prijateljsku utakmicu odigrale su reprezentacije Španjolske i Brazila na Santiago Bernabéuu. Prvi suparnik Hrvatske na nadolazećem Euru bio je nadomak pobjede, no Seleção je pogotkom u zadnjim trenutcima vratio rezultat u egal i zaključio utakmicu s 3:3.

Furiju je u vodstvo doveo Rodri iz jedanaesterca, nastavio je Dani Olmo spektakularnim pogotkom, da bi Brazil odgovorio pogotcima Rodryga i Endricka. Uspio je Rodri iz još jednog jedanaesterca u 87. minuti prbližiti Španjolce pobjedi, no Lucas Paqueta jednakom je mjerom odgovorio u 97. minuti, uspješno realiziravši kazneni udarac.

Iako je susret bio predviđen prijateljskom tonu, organiziran u svrhu borbe protiv rasizma, da to tako ne bude pobrinuli su se, ni manje ni više, nego domaći navijači. Naime, s obzirom da se utakmica igrala u domu Kraljevskog kluba, dio je navijača igrača vlastite reprezentacije, Alvara Moratu, odlučio počastiti gromoglasnim zvižducima svakog puta kada je primio loptu. Razlog je jasan, Morata je ponikao u Realu, no karijera ga je odvela u drugom smjeru te je u konačnici završio na crveno-bijeloj strani Madrida. U svakom slučaju, neprikladna i potpuno neopravdana gesta domaćih navijača, kojima je nakon utakmice razočaran bio i španjolski izbornik.

- Sramota. Boli me duša što se u mojoj zemlji zviždi igraču koji može biti za primjer drugima. Sramim se tih zvižduka - poručio je Luis de la Fuente pa nastavio jednakim tonom:

- Trebalo bi odraditi vježbu samokritičnosti, podrške reprezentaciji. Tamo gdje idemo primljeni smo fantastično, ali uvijek se može naći manjina koja naruši širu sliku. Naš posao treba biti da odgajamo ljude, a ovdje moramo zaboraviti na boje klubova. To je svačiji posao, ovo je španjolska momčad i igrači predstavljaju Španjolsku. Moramo djelovati na obrazovanje te manjine.

Zanimljiva je, pak, bila scena nakon posljednjeg sučevog zvižduka kada je Morata izgubio kontrolu. Španjolac je, očito vidjevši reakciju s tribina, lljutito gestikulirao i nešto odgovorio navijačima. Tu se, naravno, odmah pronašao Vinicius Junior i nasrnuo na Moratu, s namjerom da stane u obranu ‘domaćih‘ navijača. Ipak, veći incident spriječili su okolni igrači i osoblje, zaustavivši Viniciusa i Moratu od međusobnog sukoba.

VIDEO INCIDENTA POGLEDAJTE OVDJE I OVDJE

Linker
05. travanj 2024 05:32