ANDREJ ISAKOVIC Afp
NOGOMETNO LUDILO

Srbi bivšoj Jugoslaviji ‘ukrali‘ pobjedu staru 88 godina, udarili i po najvećoj zvijezdi! ‘Pojest ćemo ih‘

‘On ide za novcem, a ne za trofejima, koji mu izmiču. Dosta je sebičan, arogantan, nije ni sportaš...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. studeni 2022. 11:54

Brazil je na papiru veliki favorit, a mediji u Srbiji ‘pumpaju‘ atmosferu motivirajućim naslovima i zanimljivim izjavama.

Tako Kurir na naslovnici donosi: ‘‘Srbija danas udara na Brazil: Orlovi, neka gori Katar, neka padnu Neymar i drugovi!‘‘.

U tekstu na portalu Kurira stoji:

‘‘Nevjerojatno, ali na pobjedu protiv Brazilaca čekamo 88 godina, pa valjda je sada došao red i da se to ostvari, da se cijela nacija raduje‘‘, a podsjeća se i na izjavu Aleksandra Mitrovića:

‘‘Da ne mogu možda letjeti?‘‘.

Za podizanje morala svekolikog srpskog navijačkog puka pobrinuo se i izbornik Dragan Stojković.

- Ne bojimo se nikoga na svijetu, baš nas briga kako igra Brazil!

Blic pak donosi izjavu vratara Kanade i Crvene zvezde Milana Borjana:

- Gledat ću Srbiju koja će pobijediti Brazil!

image

Dragan Stojković Piksi

ANDREJ ISAKOVIC Afp

Tradicionalno umjereni B92 na svojim sportskim stranicama bavi se mogućim sastavom Srbije za večerašnju premijeru.

‘‘Ključno pitanje je da li je za ovu utakmicu spreman Aleksandar Mitrović, najbolji strijelac u povijesti reprezentacije s 50 golova u 76 utakmica. Mitrović ima problema sa skočnim zglobom, trenirao je s momčadi prethodnih dana, ali je realnija situacija da utakmicu počne kao pričuva. To je bio slučaj i prošlog studenoga u utakmici odluke s Portugalom u Lisabonu, a onda je ušao s klupe i donio pogodak za plasman u Katar‘‘, piše B92 uz dodatak kako će Stojković u ogled s Brazilom vjerojatno ući samo s jednim napadačem, Dušanom Vlahovićem.

Kako će Srbija zaustaviti sjajne brazilske napadače, objasnio je izbornik Stojković.

- Za sve je teško braniti se od takvih igrača, ali moramo biti koncentrirani cijelo vrijeme, pokušati ih zaustaviti na pravi način, inteligentno, da ne idemo u trku zbog markiranja, to nije moj stil nogometa. Bit će veoma teško, ali moguće je zaustaviti ih – prenosi Telegraf Stojkovićeve riječi.

Prisvajajući Srbiji i rezultate reprezentacije bivše države, srpski tabloid Alo prisjeća se utakmice Kraljevine Jugoslavije koja je 1934. godine u Beogradu pobijedila Brazil rezultatom 8:4.

Pod naslovom ‘‘Samleli smo finu kafu iz Brazilije‘‘ autor navodi kako je Brazil tada stigao izravno iz Italije gdje je sudjelovao na drugom Svjetskom prvenstvu, na kojem ga je u 1. kolu eliminirala Španjolska.

image

Neymar

NELSON ALMEIDA Afp

Informer prenosi izjave Rade Bogdanovića, bivšeg igrača Željezničara, Werdera iz Bremena i Atletico Madrida, koji je udario po najvećoj brazilskoj zvijezdi.

- Neymar uvijek vuče neke probleme, kontroverze... On ide za novcem, a ne za trofejima, koji mu izmiču. Dosta je sebičan, arogantan, nije ni sportaš, onako tetoviran - rekao je za RTS Bogdanović.

Otišao je i korak dalje te najavio ispadanje Brazila već u skupini!

- Sve što mislim to i kažem. Ako Bog da, neće ništa pokazati protiv nas. Loš mu je karakter, kada odete u PSG iz Barcelone zbog para, a imate ih da ne znate što ćete s njima... Ja bih volio da igra, mislim da ćemo ga mi eliminirati – zaključuje Bogdanović.

Republika donosi Cecinu prognozu pod naslovom ‘‘Srbija će pojesti Brazil!‘‘. Ne, nije ovdje u pitanju udovica ratnog zločinca Arkana i turbofolk pjevačica (popularna i kod nas), nego mačka Ceca koja je zaštitni znak redakcije tog portala.

Ceca je, naime, prvo odabrala posudu s hranom u kojoj je bila zastava Srbije, što je protumačeno kao njena prognoza pobjede Vlahovića i društva u večerašnjem okršaju s brazilskim zvijezdama...

Linker
27. travanj 2024 02:19