LLUIS GENE Afp
PALJBA NA BIVŠEG KAPETANA

Srna na udaru kritika zbog Hrvata za kojeg je plaćeno bogatstvo: ‘On bježi od odgovornosti‘

‘Lakše je reći predsjedniku koga će imenovati i smijeniti, nego preuzeti odgovornost‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. listopad 2023. 11:02

Na imenovanje Marina Pušića za trenera Šahtara reagirala je i konkurencija u Ukrajini. Direktor Dnjepra-1 Andrej Polunjin javno je kritizirao Šahtar, konkretno Darija Srnu.

- Zašto Srna nije imenovan glavnim trenerom? On jednostavno razumije da s prvim neuspjesima više neće ostati u Šahtaru ni u kojem svojstvu. To je čitava priča s njegovim treniranjem... On nikad nije namjeravao biti trener jer u ovom je poslu odgovornost sasvim druga. Lakše je reći predsjedniku koga će imenovati i smijeniti. Ali preuzimanje odgovornosti jednostavno nije za njega - obrušio se Polunjin na Srnu koji je u prošlom kolu vodio Šahtar, čak i bio proglašen za najboljeg trenera kola nakon 3:0 pobjede protiv LNZ-a.

Istovremeno, nizozemski mediji pišu kako je Šahtar izdvojio bogatstvo za Pušićev transfer. Prema De Telegraafu, ukrajinski klub isplatio je "okrugli iznos".

Feyenoord je prvo odbio pustiti Pusića, ali nakon što je momčad iz Donjecka ponudila Nizozemcima "jednokratnu isplatu sa šest nula", dogovor je postignutu. Iz toga su zaključili da je Šahtar potpisivanje novog trenera koštalo najmanje milijun eura.

Linker
18. veljača 2024 05:30