Petar Ratkov

 Anp/Alamy/profimedia
IMA HRVATSKU PUTOVNICU

Srpski Savez reagirao na priču da im HNS krade napadača: ‘Gledamo i znamo što Hrvati rade‘

Stojanović je poručio da mladi reprezentativac Srbije Petar Ratkov ima budućnost među "orlovima"
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 12:21

Mjesec dana nakon što je procurila vijest da je mladi reprezentativac Srbije i igrač Red Bull Salzburga Petar Ratkov (19) na meti Hrvatskog nogometnog saveza, što su srpski mediji okarakterizirali kao potencijalnu "krađu", stigla je prva službena reakcija iz tamošnjeg Saveza.

Stevan Stojanović, sportski direktor srpske reprezentacije, izjavio je za Kurir da Srbija "ozbiljno računa na Ratkova" te da će sigurno dobiti poziv za A reprezentaciju ako se ukaže prilika. Trenutačno je, naime, član U21 reprezentacije za koju je u šest nastupa zabio jedan gol. Stojanović kaže da "gledaju i znaju što Hrvati rade".

- Svatko ima pravo gledati ono najbolje za sebe. U cijeloj toj priči sve najviše ovisi o igraču i o tome gdje on želi igrati. Za Ratkova mogu reći da se afirmirao u Srbiji i stalan je reprezentativac naše zemlje. Pred njim je lijepa karijera u nacionalnoj selekciji.

Srpski je Savez, istaknuo je Stojanović, već jasno obznanio svoje namjere.

- Pokazali smo to time što ga je Savez selektirao i što je prošao sve mlađe selekcije. Trenutačno je prvi napadač mlade srpske reprezentacije. Naš stav je jasan, hoćemo sve najbolje u reprezentaciji Srbije - poručio je.

Ratkov će u kolovozu napuniti 20 godina, visok je 193 centimetra, a prošle je sezone za Bačku Topolu u 40 utakmica zabio 14 golova i upisao 5 asistencija. Večernji list je nedavno pisao da je Hrvat po majci te da ima hrvatsku putovnicu.

Linker
13. svibanj 2024 08:38