Marko Dmitrović uspio je svladati uljeza

 Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
ŠAKOM U GLAVU

Srpski vratar nakon incidenta dobio - cvijeće: ‘Bio je pun alkohola. Uspio sam ostati miran i savladati ga!‘

Osim o napadu, Rakitićev suigrač pričao je i o dvoboju s Davidom de Geom
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 13. travanj 2023. 20:26

Na stadion Seville, Ramon Sanchez Pizjuan, prošli mjesec došla je jedna neobična pošiljka. Buket cvijeća bio je usmjeren srpskom vrataru Marku Dmitroviću, a pošiljatelji su bili navijači PSV-a koji su mu se ovom gestom htjeli ispričati zbog napada kojeg je doživio na njihovoj međusobnoj utakmici.

Podsjetimo, u prvoj utakmici šesnaestine finala Sevilla je gostovala kod nizozemskog kluba, a pred kraj utakmice jedan navijač je ušao na teren i pogodio Srbina šakom u glavu. Dmitrović je kroz smijeh prepričao taj događaj te kazao da je navijač sigurno bio pod utjecajem opojnih sredstava.

Navijač dobio zabranu na 40 godina

- Testirali su ga te je imao mnogo alkohola u krvi. Možda nije niti imao snage ići do nekog dalje, a ja sam mu bio najbliži. Uspio sam ostati miran i svladati ga do dolaska zaštitara - rekao je srpski vratar.

Čak i uz to što se dogodio incident, Dmitrović je imao samo riječi hvale o nizozemskom klubu, no i upozorio je da su se ovakvi incidenti već događali u raznim sportovima te da se ne bi trebali ponavljati.

- PSV mu je dao zabranu ulaska na stadion 40 godina, što pokazuje da su svjesni posljedica. Ovo je sjajan klub, s bogatom poviješću i fanatičnim navijačima. Jedan navijač ne predstavlja cijelu skupinu, no ovo znači da je bio propust u organizaciji. Sjećam se da je bilo incidenata i u tenisu s Monikom Seleš, takve stvari se ne bi trebale ponavljati - konstatirao je.

‘De Gea je obilježio desetljeće‘

Suigrač Ivana Rakitića dotaknuo se i dvoboja u Europskoj ligi s Manchester Unitedom te susreta s Davidom de Geom.

- Jedina opcija je pobijediti svaku utakmicu. Naš cilj u Europi je proći u svakoj rundi, a na redu je Manchester United. Istaknuo bih svojeg kolegu na vratima, Davida de Geu. Preko 10 godina je najbolji igrač kluba, obilježio je prošlo desetljeće svojim bravurama.

Dao je i zanimljiv komentar na to što će se dogoditi ako dođe do izvođenja kaznenih udaraca te je zaključio s konstatacijom o tijeku sezone španjolskog kluba.

- Ako ću morati izvesti jedan, bit ću spreman. Moram biti, još uvijek smo u Europskoj ligi, igramo protiv velikog kluba, idemo vidjeti kako će to završiti - zaključio je.

Linker
04. svibanj 2024 19:20