ANDY CLARKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Andy Clarke/Shutterstock Editorial/Profimedia
TEŽAK ZADATAK

Štimac dobio novi ugovor u Indiji, Savez pred njega stavio cilj koji je ispunjen samo jednom u povijesti

Hrvatski nogometni stručnjak ostaje na klupi Indije barem do kraja Azijskog kupa iduće godine
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2022. 10:03

Igor Štimac ostaje na mjestu izbornika Indije. Tamošnji nogometni savez je odlučio dati povjerenje hrvatskom stručnjaku koji na klupi ostaje barem do idućeg ljeta, te će ekipu voditi na Azijski kup koji je na rasporedu u lipnju i srpnju.

"U prvoj točki sastanka je tehnički odbor predložio produljenje ugovora izborniku reprezentacije Igoru Štimcu do Azijskog kupa 2023. godine", javili su iz tamošnjeg Saveza.

Indijski mediji pišu kako će Hrvat imati težak zadatak jer je pred njega stavljen cilj da Indiju dovede do četvrtfinala Azijskog kupa što je toj reprezentaciji uspjelo samo jednom u povijesti i to dave 1964. godine. U idućih 17 izdanja ovog natjecanja, Indija je nastupila tek četiri puta i svaki pu ispala u grupi.

Ne ispuni li ovaj uvjet, Štimac će dobiti otkaz. Hrvatskom je treneru ovo treće produljenje ugovora otkako je 2019- godine stigao u Indiju. U 2021. godini je dobio novi ugovor na par mjeseci koji mu je u rujnu iste godine produljen za još godinu dana. Sada je dobio novo produljenje i tešku zadaću.

Linker
20. travanj 2024 07:05