Igor Štimac

 Ishara S. Kodikara/AFP/Profimedia
KVALIFIKACIJE ZA SP 2026.

Štimac kod kuće teško poražen od Katra, reprezentacija hrvatskog izbornika zabila čak šest golova

Indija nakon minimalne pobjede protiv Kuvajta nije uspjela osvojiti nove bodove
Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2023. 17:52

Drugo kolo druge faze azijskih kvalifikacija za SP 2026 obilježili su pobjede favorita Japanaca, Australaca i Južnokorejanaca, dok je Indija bivšeg hrvatskog izbornika Igora Štimca izgubila kod kuće od Katra (0-3).

Napadač Tottenhama Son Heung-min zabio je dvaput i asistirao kod trećeg pogotka dok je Južna Koreja u Shenzhenu svladala Kinu s 3-0. Son je doveo Korejce u vodstvo u srazu skupine C u 11. minuti iz kaznenog udarca nakon što je Hwang Hee-chan bio fauliran u kaznenom prostoru. Dodao je drugi u posljednjoj minuti prvog poluvremena udarcem glavom, a u 87. minuti Jung Seung-hyun. Tajlanđani su u ovoj skupini pobijedili Singapur s 3-1, pri čemu je Suphanat Mueanta zabio dvaput.

Japanci su u skupini B u saudijskom Jeddahu svladali kao gosti Siriju s 5-0 uz dva pogotka napadača Real Sociedada Takegusha Kuboa. U istoj skupini Jong Il Gwan postigao je hat-trick kada je Sjeverna Koreja izborila svoju prvu pobjedu u kampanji porazivši s 6-1 Mjanmar u Yangonu.

Australija je slavila u gostima kod Palestine s 1-0 pogotkom Harrya Souttara u 18. minuti u ne baš previše kvalitetnom meču, odigranom na neutralnom terenu u Kuvajtu. Ranije su u ovoj skupini Bangladeš i Libanon odigrali 1-1.

Mohanad Ali postigao je u gol u šestoj minuti sudačke nadoknade i donio Iraku pobjedu od 1-0 nad domaćinom Vijetnamom u skupini F, u kojoj su Filipini i Indonezija u Manili remizirali 1-1.

Hong Kong se dvaput vraćao i remizirao 2-2 s Turkmenistanom u skupini E. U ovoj skupini u Taškentu su Uzbekistan i Iran odigrali 2-2. Iranci su vodili golovima Rezeiana i Taremija s 2-0, ali su Urunov i Sergejev spasili domaćina od poraza.

Tadžikistan je s 6-1 slavio nad Pakistanom u skupini G u Islamabadu. Tadžikistance vodi hrvatski izbornik Petar Šegrt. Oman Branka Ivankovića je poražen u Biškeku kod Kirgistana s 1-0.

Linker
20. svibanj 2024 00:12