Igor Štimac

 {BYLINE}/AVALON/PROFIMEDIA {byline}/Avalon/Profimedia
INDIJA GA SLAVI

Štimac se oglasio nakon povijesnog uspjeha, evo što je napisao na Twitteru: ‘Cesta je duga...‘

‘Nikad nisam ostavio obećanja neispunjenima‘, napisao je bivši hrvatski izbornik.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2022. 08:49

Tri od tri ostvario je bivši hrvatski izbornik Igor Štimac u kvalifikacijama za Azijski kup sa svojom Indijom. Dobili su Kambodžu, Afganistan i Hong Kong i plasirali se na kontinentalno prvenstvo Azije koje će se održati za godinu dana. Ono što nisu uspjeli ostvariti kroz kvalifikacije za SP, uspjeli su u kvalifikacijskoj skupini koja se odigravala upravo na tlu Indije, u Kolkati.

Nakon plasmana na Azijski kup, Igor Štimac prvi se put nakon ožujka ove godine oglasio na Twitteru. I to ne jednom. Poslao je Štimac niz poruka, uglavnom se tu radilo o zahvali navijačima i podršci njegovim igračima.

- Azijski kupe, evo nas, dolazimo sa stilom! Respekt se ne zahtjeva, on se zarađuje krvlju i znojem. Mi smo ga zajedno zaradili. Vrijeme je jedina konstanta, a uspjeh se postiže upornošću i strpljenjem. Nastavit ćemo se znojiti i dalje s vama, do konačnog uspjeha - napisao je Štimac pa dodao:

- Do konačnog cilja. Cesta je duga, a putovanje je teško. Ali, ako vjerujemo u sebe i suigrače, ne može nas ništa zaustaviti. Ponosan sam na svoje dečke, bili su pravi lavovi, tigrovi na terenu. Nisam imao vremena za društvene mreže, oprostite svi kojima nisam odgovarao na poruke zbog svojih prioriteta. Nikada nisam ostavio obećanja neispunjenima. Bilo kao dječak ili kao čovjek, živio sam i uvijek ću živjeti prema svojoj riječi. Čak i ako to znači iskrvariti do kraja - napisao je Štimac.

Podijelio je i poruku obećanja iz ožujka da će se Indija kvalificirati na Azijski kup, kao i zahvalu navijačima zbog velike podrške tijekom kvalifikacijskog turnira u Kolkati.

Podsjetimo, Indija se nakon 2017. godine, drugi puta uzastopno kvalificirala na Azijski kup, što joj dosad nije polazilo za rukom.

Linker
20. travanj 2024 12:42