Dejan Lovren

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
PREKRETNICA

Što će biti s Lovrenom? Ostane li u Rusiji, možda neće vidjeti SP! A poruka na Instagramu sugerira ovo...

Zatvorio je vrata medijima, teško je odgonetnuti kako će teći posljednja godina ugovora u Zenitu.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. lipanj 2022. 21:22

Još tamo početkom svibnja Dejan Lovren je sa Zenitom postao prvak Rusije. To mu je bio drugi naslov prvaka u dvije sezone koliko je u ruskom klubu. Hrvatski reprezentativac, koji je sa Zenitom osvojio i dva Superkupa, ove je sezone zbog ozljeda nastupio tek 19 puta, 14 puta u prvenstvu, 4 puta u Ligi prvaka, te jednom u ruskom Superkupu. Posljednju utakmicu za Zenit odigrao je 12. prosinca prošle godine protiv moskovskog Dinama. Nakon te utakmice pojavio se problem s gležnjem, tako da, eto, nije zaigrao već pola godine. Iz tog razloga izbornik Zlatko Dalić nije ga logično niti pozvao na ovo okupljanje reprezentacije za četiri utakmice Lige nacija. Pozvao ga je bio na prošlo, bio je Lovren s reprezentacijom u Dohi, ali samo radi “team buildinga”.

Nije trenirao s ostalima, vrijeme je provodio u hotelu. Dalić ga očito nije htio izgubiti, htio je da makar i ozlijeđen ostane u vatrenom društvu, da bude dio reprezentativnog duha i ozračja. Nakon ozljede gležnja, Lovren se došao liječiti u Hrvatsku. Kako se ovog trenutka osjeća i koji su mu planovi, teško je odgonetnuti. Naime, Lovren se više ne oglašava u medijima, neka njegova razmišljanja možemo vidjeti tek u objavama na Instagramu. Očito je iz svojih razloga zatvorio vrata medijima.

image

Dejan Lovren

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Ugovor do 2023.

Kako će se dalje razvijati karijera stopera koji će 5. lipnja napuniti 33 godine? Ugovor sa Zenitom veže ga do kraja lipnja 2023. godine, dakle, ulazi u posljednju godinu ugovora s ruskim klubom. Nakon što je Zenit početkom svibnja osigurao naslov prvaka tri kola prije kraja prvenstva, Lovren se oglasio na već spomenutom Instagramu...

- Opet smo prvaci! Uz toliko problema, pokazali smo klasu tijekom cijelog prvenstva. Žao mi je što nisam mogao dati doprinos ekipi u nastavku prvenstva zbog ozljede koja je bila komplicirana. Dajem sve od sebe kako bih se što prije vratio i nastavio s pobjedama. Hvala svima na podršci. Bravo, ekipa.

Dakle, prema ovoj objavi, Lovren se namjerava vratiti u Rusiju i, kako kaže, nastaviti s pobjedama. Barem se tako da iščitati iz instagramske poruke. Pretpostavljamo da kad govori o povratku misli na Zenit jer se objava i odnosila na njegov klub. Naravno da je Lovrenova situacija komplicirana iz znanih razloga, ruske invazije na Ukrajinu. Živjeti u Rusiji dok je većina svijeta ogorčena na tu zemlju i igrati za bilo koji tamošnji klub jest jedan dio problema. Drugi je svakako što će ruska liga u ovakvim okolnostima sigurno izgubiti na kvaliteti, sigurno neće biti na dosadašnjoj razini.

Ruski klubovi sljedeće sezone neće igrati europska natjecanja, pa će to biti dodatni deficit. Hoće li igranje samo u oslabljenoj ruskoj ligi biti dovoljno Lovrenu da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Katar što mu je sigurno ambicija? Ili će u međuvremenu Lovren odlučiti ipak tražiti izlaz iz ruskog kluba?

Kapetanska traka

Zenit je Liverpoolu za Lovrena platio 12 milijuna eura, a po raznim izvorima njegova godišnja plaća iznosi više od 3 milijuna eura. Također, bogati ruski klub daje i velike bonuse, premije... Bogati ugovor sa Zenitom sigurno mu je posljednji takav u karijeri, s obzirom na životnu dob. Nadalje, u Zenitu ga iznimno cijene, uostalom, to najbolje potvrđuje činjenica da je dobio kapetansku traku, tako da se ostanak u Zenitu nekako nameće kao buduća Lovrenova opcija... No, ne treba niti posve odbaciti mogućnost da donese i neku drugu odluku oko nastavka karijere.

Linker
20. travanj 2024 22:44