RICARDO LARREINA Dppi Via Afp
LIGE PETICE

Što donosi nogometni vikend: Budimir na Modrića, Bjelica može prestići Kovača, a vrhunac su dva derbija

‘Timski duh je dobar, ali rezultati ne funkcioniraju. Znam da moramo pobijediti‘, poručio je Kovač
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. ožujak 2024. 07:46

U 29. kolu španjolskog prvenstva Real Madrid stiže u dom Osasune (16:45), što znači da bismo mogli vidjeti sraz Ante Budimira i Luke Modrića. Naravno, ako Carlo Ancelotti podari minute našem veznjaku, dok je Budimir neprikosnoveni starter.

Budimiru će to biti 10. susret u karijeri protiv Kraljevskog kluba, dosad im je samo jednom zatresao mrežu u 1:3 porazu iz pretprošle sezone. Modriću se otvara nešto više prostora budući da Carlo Ancelotti ne može koristiti Judea Bellinghama, Englez odrađuje drugu od tri utakmice suspenzije. Hrvatski kapetan odigrao je besprijekorno u prošloj pobjedi nad Celtom iz Viga (4:0), no ostaje nam za vidjeti hoće li primat pripasti Tchouaméniju, Camavingi, Güleru...

Nešto ranije, od 15:30, u akciju kreću Nenad Bjelica i Niko Kovač u 26. rundi Bundeslige. Union Berlinu stiže Werder, a Wolfsburg dočekuje Augsburg našeg Diona Drena Belje, koji sve teže dolazi do značajne minutaže. Nijemci tjednima pišu da Kovaču gori pod nogama budući da u 2024. nema pobjedu (6n i 3i).

- Timski duh je dobar, ali rezultati ne funkcioniraju. Znam da moramo pobijediti - poručio je bivši izbornik Hrvatske, kojeg bi u slučaju neuspjeha Bjelica mogao prestići jer obje ekipe broje 25 bodova na 13., odnosno 14. poziciji bundesligaške ljestvice.

Glavna pozornost zatim seli prema Engleskoj. Premier ligi slijedi "krnje" 29. kolo sa samo četiri utakmice, dok je dobar dio ostatka ekipe u četvrtfinalu FA Kupa. Kovačić i Gvardiol mogli bi zaigrati za Manchester City protiv Newcastlea (subota, 18:30), a nedjelja (16:30) donosi derbi Manchester Uniteda i Liverpoola na Old Traffordu. Dosad su se dvaput susreli u PL, Redsi su prvo demolirali Vragove 7:0, zatim je United preživio s 0:0 na Anfieldu. Loša vijest za United je da se nedavno oporavljeni Mohamed Salah vraća u punu formu, a najavio ju je pogotkom i trima asistencija u 6:1 slavlju nad praškom Spartom u Europskoj ligi u četvrtak.

Sredinom tjedna se, pak, nije proslavio Inter ispadanjem iz Lige prvaka, a rane će pokušati zaliječiti u nedjeljnom srazu s Napolijem (20:45) u 29. kolu Serie A. Prije toga Ivan Jurić i Nikola Vlašić dolaze na teren Udinesea (subota, 16:30) po prekid niza od četiri utakmice bez slavlja (2n i 2i).

Vikend će zaključiti derbi Atletico Madrida i Barcelone (nedjelja, 21:00) na Metropolitanu. Ponovi li Atletico poraz s Montjuica (0:1), opasno riskira mjesto među top četiri budući da im je peti Athletic Bilbao za petama sa samo dva boda manje, dok bi se Barceloni svaki novi ‘kiks‘ mogao ispostaviti presudnim u ionako teškoj misiji lova na osam bodova udaljenog lidera Reala.

Linker
27. travanj 2024 17:02