Andrea Agnelli

 MATTEO BOTTANELLI Nurphoto Via Afp
ANDREA AGNELLI

‘Super liga nije propala! Klubovi su potpisali obvezujući ugovor, a europski nogomet treba promjene, odmah!‘

Predsjednik Juventusa se, baš kao i jutros predsjednik UEFA-e dotaknuo novog natjecanja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2022. 20:32

Nakon što je u četvrtak ujutro na nogometnom summitu Financial Timesa govorio predsjednik krovne europske nogometne federacija (UEFA) Aleksander Čeferin, u popodnevnom dijelu programa riječ je imao predsjednik Juventusa, Andrea Agnelli. Naslonio se jedan od najmoćnijih ljudi europskog nogometa na sastanak koji je održan proteklog tjedna, a na kojem su sudjelovali i Florentino Perez, predsjednik Reala, odnosno Joan Laporta, predsjednik Barcelone. Podsjetimo, taj je trojac izravno vezan uz projekt europske Super lige, natjecanja koje je prije godinu dana svojom pojavom uzrokovalo nemire u nogometnim krugovima.

Londonski sastanak nogometnih velmoža bio je posvećen novitetima po pitanju najvažnije sporedne stvari na svijetu. Agnelli nije imao temu o Super ligi, ali iskoristio je svoje mjesto na sastanku kako bi o njoj prozborio.

- Po mojem mišljenju, europski nogomet treba slojevite reforme. Kompromis nije opcija, trebaju nam dubinske promjene. Tijelo koje treba imati monopol nad biznisom kao što je nogomet? Ne bih rekao... - bio je jasan u uvodu predsjednik Juventusa.

- Zašto je Super liga propala? Ona nije propala. UEFA je znala da ja kao predsjednik Juventusa radim na nečemu drugačijem. Bio je to kolektivni rad 12 klubova, ne samo jedne osobe. Tih je 12 klubova potpisalo ugovor od 120 stranica, a on je i dalje pravno obvezujući za 11 klubova - podvukao je Agnelli.

Linker
06. svibanj 2024 14:32