Rio Ferdinand

 PAUL ELLIS/Afp
SVE ZBOG SAUDIJACA

Svađa nogometnih velikana: ‘Što je, sad šutiš? Sad kad je otišao čovjek kojem si nosio kopačke‘

Rio Ferdinand oštro je napao Jamiea Carraghera zbog njegovih komentara o Saudijskoj Arabiji
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2023. 12:42

Svađaju se i dalje Rio Ferdinand i Jamie Carragher. Legende Manchester Uniteda odnosno Liverpoola biju virtualne bitke preko Twittera koji se opet užario od njihovih međusobnih komentara, optužbi, spoticanja...

Ferdinand je tako u najnovijoj epizodi njihove prepiske optužio Carraghera za licemjernost kada je u pitanju uključivanje Saudijske Arabije u nogometne procese ovoga ljeta. Ne treba podsjećati, ali četiri najveća saudijska nogometna kluba su uz pokroviteljstvo države u svoje redove dovela neke od najboljih nogometaša ovoga trenutka.

Nekadašnji stoper Crvenih vragova je zamjerio Carragheru što je o saudijskim investicijama govorio s popriličnom dozom prijezira. Nije odobravao to što igrači poput C. Ronalda, Kantea, Benzeme i sličnih idu "za parama", no kada je pukla vijest o tome da će trener Al-Ettifaqa postati Liverpoolova legenda Steven Gerrard, promijenio je mišljenje.

- Što je, sada šutiš? Najprije si omalovažio cijelu ligu, državu i kulturu, a sad si tiho kad su tvoji dečki Stevie i Robbie (Fowler) otišli u Saudijsku Arabiju - napisao je Ferdinand u tweetu kojeg je kasnije izbrisao.

image

Izbrisani tweet Rija Ferdinanda

TWITTER SCREENSHOT

Inače, Robbie Fowler, nekadašnji napadač Redsa preuzeo je saudijskog drugoligaša Al-Qadsiah.

Ferdinand je prije nekoliko dana Carraghera prozvao i u jednoj TV-emisiji.

- Jamie, gdje si ti? Svašta si pričao, da je sramota to što Bernardo Silva ide tamo, da sve to što Saudijci rade treba istražiti. A što je sad kad je Stevie otišao tamo? Da te podsjetim, nosio si njegove kopačke i torbu na utakmice. Sad šutiš, nisam čuo ni da si pisnuo. Nisam vidio da si razočaran Gerrardovim potezom - rekao je Ferdinand.

Carragher se kasnije oglasio na Twitteru i uzvratio mu:

- Nisam nikad kritizirao Bernarda Silvu, Benzemu, Nevesa ili Gerrarda. Ne volim to što Saudijci rade s nogometom, to su već napravili s golfom. Znao sam da ćeš reagirati, Rio, kao što si to učinio i u Kataru za vrijeme SP-a. Tada nisi htio biti u emisiji na BBC-u, nisi htio kritizirati onoga tko te plaća.

Linker
03. svibanj 2024 05:59