Navijači BiH neće sljedećeg tjedna gledati svoje ljubimce

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
SARAJEVO NIJE SIGURNO

Sve zbog rata: Utakmica između Bosne i Hercegovine i Izraela otkazana zbog sigurnosnih razloga

zraelska veleposlanica ocijenila je kako su Židovi u BiH u strahu zbog rastućeg antisemitizma
Piše: HinaObjavljeno: 22. ožujak 2024. 16:06

Zbog sigurnosnog rizika otkazan je susret nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraele koji se trebao sljedećeg tjedna trebao odigrati u Sarajevu, izvijestili su iz Nogometnog saveza BiH.

Dvije izabrane vrste, koje su poražene u u polufinalnim susretima doigravanja za Europsko prvenstvo, trebale su sljedećeg tjedna odigrati prijateljski susret.

- Nakon obavljenih konzultacija s relevantnim tijelima, i na okolnosti trenutačne sigurnosne situacije i visokog stupnja rizika za odigravanja utakmice s reprezentacijom Izraela, zaključeno je da se otkaže utakmica u Sarajevu - priopćili su iz Nogometnog saveza BiH. Dodali su kako je suglasnost za otkazivanje susreta je dala i UEFA.

Nakon terorističkog napada na Izrael 7. listopada i višemjesečnog vojnog odgovora te države u Palestini, u većinskim bošnjačkim dijelovima BiH je organizirano više skupova potpore Palestincima, koji su bili popraćeni protuizraelskim i antisemitskim stajalištima. Čak je u Sarajevu potkraj prošle godine bilo otkazano obilježavanje kristalne noći u spomen na početak nacističkog pogroma Židova. Izraelska veleposlanica Galit Peleg koja iz Tirane nerezidentno pokriva BiH u više istupa ocijenila je kako su Židovi u BiH u strahu zbog rastućeg antisemitizma.

Linker
21. svibanj 2024 10:31