Endrick i Vinicius

 MI NEWS Nurphoto Via Afp
SPEKTAKL NA BERNABEU

Svi će gledati spektukalarni okršaj mladih zvijezda za budućnost: On ima 17 godina, a uspoređuju ga s Peleom

Prvi hrvatski suparnik na Euru večeras ima provjeru: Španjolci žele popraviti loš dojam, glavna tema je Endrick
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 26. ožujak 2024. 13:46

Sve je spremno za spektakl na Santiago Bernabeuu, na koji večeras (početak u 21.30) stiže Brazil. Španjolci, hrvatski suparnici na Euru, žele popraviti dojam nakon poraza (0:1) od Kolumbije u Londonu prije nekoliko dana, ali i vidjeti novo brazilsko čudo od djeteta. Još uvijek maloljetni Endrick predstavit će se Bernabeuu i prije nego što obuče dres Reala. Madriđani su još 2022. za njega Palmeirasu isplatili 60 milijuna eura i pod cijenu da Brazilca nemaju u svome dresu sve dok ne bude punoljetan. A tom će čekanju ovo ljeto napokon doći kraj.

Endrick je prije nekoliko dana na Wembleyu srušio Engleze, nakon utakmice se fotografirao sa svojim budućim suigračem Bellinghamom i “zapalio” maštu navijača Reala. Inače, na jučerašnjoj konferenciji za novinare pojavio se Vinicius, koji se rasplakao dok je govorio o rasizmu s kojim se susreće na španjolskim stadionima.

Vinicius se rasplakao

- Nisam razmišljao o odlasku iz Španjolske jer bi to značilo da rasisti dobivaju ono što žele. Neću napustiti najbolji klub na svijetu - rekao je.

Uoči večerašnje utakmice i španjolski izbornik Luis de la Fuente morao je odgovarati na pitanja o mladom Brazilcu. Uostalom, u svom kadru ima dvojicu igrača koji su još mlađi od Endricka, Yamala i Cubarsija.

- Endricku je tek 17 godina, vrlo je dobar, ali morate biti oprezni i dati mu vremena. Pa njega već sada uspoređuju s Peleom!? Ni manje, ni više. Neki mladi igrači ne mogu izdržati taj ogroman pritisak i zato ih ne smijete stavljati pod takav stres - rekao je.

Španjolci spektakl dočekuju u ne pretjerano motivirajućem ozračju, nekoliko dana nakon što su se bivši čelnici nogometnog Saveza našli pod istragom, a onda i poraza od Kolumbije (1:0). Ipak, izbornika De la Fuentea posljednji rezultat nije zabrinuo.

- Bili smo bolji nego što se čini, pa nije Kolumbija momčad iz susjedstva - kazao je. I dalje je uvjeren kako će Furija imati što reći na Europskom prvenstvu.

- Mi smo među kandidatima koji će se boriti za trofej. Moramo pokušati opravdati očekivanja, a očekivanja su da igramo za naslov.

Linker
27. travanj 2024 05:47