Trenutak kad je Smolčić zabio pogodak u njemačkom Kupu

 TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
REDAJU SE HVALOSPJEVI

Svi su oduševljeni HR otkrićem kojeg čeka velika utakmica! Trener: ‘Znao sam da je jedan od najboljih...‘

‘Gol je bio samo šlag na tortu dobre utakmice. Već u Londonu pokazao je da može i zna.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. listopad 2022. 13:36

Waldau Stadion, Stuttgart, 17. minuta. Eintracht protiv Stuttgarter Kickersa u šesnaestini finala njemačkog Kupa ima 0:1 i mirnu situaciju. Petoligaš je već kapitulirao, a slijedi i korner s lijeve strane za goste. Izvodi ga Mario Götze, svjetski prvak s Njemačkom iz 2014. godine. Reklo bi se, pola gola.

A za drugu se polovicu pobrinuo on. 22-godišnjak iz Gospića, Hrvoje Smolčić. Prvi puta da je za novi klub, aktualnog osvajača Europske lige zaigrao od prve minute. Lopta dolijeće u sredinu, a doijeće i bivši kapetan Rijeke koji se već bio pozicionirao na drugoj stativi. Lopta odlazi u kut gola vratara Castelluccija - 0:2.

Smolčić slavi, slave i ostali, jer bit će to na kraju i konačan rezultat, pobjeda koja će Eintracht odvesti u osminu finala DFB-Pokala. Izuzetno važan dvoboj s jedinim preostalim petoligašem u kup-natjecanju uslijed ludog europskog ritma. Slijede Eintrachtu dvije utakmice s Borussijama u prvenstvu (Gladbach vani, Dortmund doma), slijede i još dva ogleda u Ligi prvaka, u kojoj su još uvijek živi...

image

Hrvoje Smolčić

TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

A njemački mediji hvale Smolčića. Kažu, mogao bi i češće igrati. Iako, konkurencija kod trenera Olivera Glasnera je žestoka. Uz njega, standardno igraju brazilac Tuta i Francuz Ndicka, sve češće odostraga figurira i Kristijan Jakić. Bivši igrač Dinama protiv Kickersa je igrao središnjeg stopera, uz Smolčića lijevo i Tutu desno, u formaciji 3-4-3.

Problem kojeg Glasner ima uoči ogleda u Ligi prvaka s Marseilleom je taj što je Tuta bio isključen u Londonu, kontra Tottenhama. To znači da bi stoperski tercet za Tudorov Marseille mogao biti Ndicka - Jakić - Smolčić.

- Odigrao je samo 10 minuta u Bundesligi ove sezone. Smolčić jednostavno nije imao kada pokazati sve svoje kvalitete. No, u 21 minuti u Londonu pokazao je da može i zna, te da nije daleko od razine koju zahtjeva Liga prvaka - napisali su novinari njemačkog Kickera u recenziji nastupa mladog Vatrenog u kup-dvoboju.

Trener Oliver Glasner također ga je pohvalio:

- Bio je jako dobar. Gol je bio samo šlag na tortu njegovog nastupa u Stuttgartu. To me nije iznenadilo, a i otprije sam znao da je on jedan od najboljih igrača glavom u našem sastavu - veli trener Eintrachta.

Glasner će uoči ogleda protiv Mönchengladbacha (subota, 18.30 sati) imati veliku dvojbu. Hoće li nastaviti s linijom Tuta - Ndicka - Jakić ili će prvoimenovanog Brazilca koji je suspendiran za ogled s Marseilleom izostaviti i iz prvenstvenog ogleda kako bi se novoformirana defenzivna trojka uigrala za taj važan domaći dvoboj u Ligi prvaka...

Linker
13. svibanj 2024 10:18