ANDREJ ISAKOVIĆ/Afp
UTAKMICA PUNA TENZIJA

Švicarci u Beograd idu po osvetu za Zvezdin skandal s tenkom: ‘Nisu snosili nikakve posljedice‘

Prije četiri godine Zvezda je izbacila Young Boyse zbog pravila golova u gostima
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2023. 20:50

Momčad švicarskih Young Boysa u srijedu će u Beogradu gostovati kod Crvene zvezde. Susret će oživjeti repove na međusobni okršaj iz 2019. godine, kada se na stadionu Rajko Mitić igrala play-off runda za plasman u Ligu prvaka.

Uspješnija je bila domaća Crvena zvezda, i to zbog pravila golova u gostima koje je u međuvremenu ukinuto. Prvi susret u Švicarskoj završio je rezultatom 2:2, dok je u Srbiji bilo 1:1. Kako pišu švicarski mediji, Young Boysi sada pripremaju osvetu, i to ne samo zbog nogometnih razloga.

Blick navodi kako Young Boysi žude za osvetom zbog skandala s tenkom koji se nalazio ispred stadiona tog dana prije spomenute utakmice. U istom vozilu slavili su srpski navijači nakon susreta, a zbog velikog slavlja klupski autobus Švicaraca dugo nije mogao napustiti područje stadiona, pa je cijela momčad Young Boysa neko vrijeme bila zatočena na Marakani, što im Švicarci i dan danas zamjeraju.

- Izveli su tenk na ulicu. Bilo je dosadno čekati nakon ispadanja iz Lige prvaka i svi smo htjeli što prije kući. Sada još više želimo osvetu i tri boda - rekao je Saidy Janko, igrač koji bio dio sastava Young Boysa i 2019. godine.

S druge strane, kapetan švicarske momčadi Fabian Lustenberger nije toliko osvetoljubiv.

- Želja za osvetom više ne postoji. Prije svega, bio sam razočaran što nismo prošli dalje. Sada moramo do trećeg mjesta. Bez obzira na to jesmo li ispali prije četiri godine ili ne.

- Nisu snosili nikakve posljedice. Sada postoji nova prilika da im se odgovori na terenu - rekao je član uprave, Christoph Spycher.

Blick se dotaknuo i političkih tema, pa tako navode kako navijači Crvene zvezde često koriste tenk i ostale vojne motive, a uz to spominju i prijateljski odnos Srbije i Rusije. Susret je na rasporedu u srijedu od 21:00 sati.

Linker
30. travanj 2024 13:48