Stipe Biuk

 LA GALAXY FC
ZA POČETAK - SOLIDNO

‘Sviđa mi se ono što vidim‘: Stipe Biuk nakon debija u novom klubu izazvao pozitivne reakcije navijača

Bivši igrač Hajduka ušao je sredinom nastavka i dao svoj obol u golgeterskom spektaklu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. ožujak 2023. 08:04

Mladi hrvatski reprezentativac Stipe Biuk okrenuo je novu stranicu svoje mlade nogometne karijere. Bivši krilni napadač Hajduka upisao je noćas svoj debitantski nastup za novu momčad, Los Angeles FC.

U utakmici 1. kola američke Major League Soccer branitelj naslova LAFC bio je domaćin Portland Timbersima te je pred svojim navijačima pobjedom otvorio novu sezonu. Rezultat je bio 3:2.

Domaćin je poveo u 24. minuti, a strijelac je bio bivši talijanski reprezentativni stoper Giorgio Chiellini. Na 2:0 je iz kaznenog udarca povisio meksički reprezentativac Carlos Vela u 34. minuti, a treći je pogodak za LAFC postigao Kwadwo Opoku u 52. minuti utakmice.

Gosti su ublažili poraz pogocima koje su postigli Evander u 62. i Cristian Paredes u 84. minuti.

Bio je to pravi golgeterski spektakl za 22.202 gledatelja koji su stigli na Banc of California stadion u Los Angelesu, a 20-godišnji Biuk je u njemu sudjelovao od 66. minute kad je ušao u igru umjesto Vele.

image

Stipe Biuk protiv Portland Timbersa

SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Na platformi SofaScore Biuk je dobio relativno skromnu ocjenu 6.3. U 24 minute provedene na terenu imao je 18 dodira s loptom te je izveo šest točnih dodavanja (60 %).

Osvojio je dva od pet duela na tlu i jedan od dva duela u zraku. U četiri navrata pokušao je izvesti dribling, uspjelo mu je to tek jednom. Izgubio je osam posjeda, jednom je otklonio opasnost te je oduzeo jednu loptu.

Treba istaknuti da je Biuk tek na početku američke stranice svoje nogometne priče te da će mu vjerojatno trebati još neko vrijeme prilagodbe kako bi mogao iskazati svoj puni potencijal u dresu novoga kluba.

Također, navijači su zadovoljni onim što su vidjeli od mladog Hrvata u prvoj utakmici:

- Sviđa mi se ono što vidim od njega - napisao je jedan od njih

Odlaskom Biuka u Los Angeles FC splitski je klub solidno popunio svoju blagajnu, premda je njegovo odredište za hrvatske ljubitelje nogometa predstavljalo iznenađenje. Amerikanci su za bivšeg krilnog napadača Bijelih platili šest i pol milijuna eura, a dogovoreni su i bonusi od 1,5 milijuna eura, dok bi splitskom klubu trebalo pripasti i 20 % od budućeg transfera.

Linker
03. svibanj 2024 17:01