Ante Crnac u dresu Norwicha protiv Sheffielda

 Paul Chesterton/imago Sportfotodienst/profimedia
TRENER GA NAHVALIO

Talentirani Hrvat stigao na Otok i oduševio već u prvoj utakmici: ‘Fantastičan je, bit će još i bolji‘

Ante Crnac (20) ostavio je jako dobar dojam protiv Sheffield Uniteda (1:1), premda nije bio strijelac
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 10:56

Ni 48 sati nakon što je službeno predstavljen u Norwich Cityju, Ante Crnac (20) već je utrčao u vatru. Trener Johannes Hoff Thorup nije se libio staviti ga u početnu postavu za domaći okršaj sa Sheffield Unitedom, koji je završio 1:1.

Crnac je na terenu bio do 88. minute, a sudeći po prvim recenzijama s Otoka, već je ostavio dobar dojam. Statistika kaže da je imao jedan udarac u okvir, 31 dodir s loptom, dva ključna dodavanja te po jedan uspješan dribling i osvojeni duel. Thorup je bio i više nego zadovoljan viđenim.

- Fantastičan je igrač i bit će još bolji za nas u budućnosti. Sada se samo treba prilagoditi fizikalijama ove lige te naučiti kako to uklopiti taktički. Nakon toga ćemo ga vidjeti u još boljim izdanjima - izjavio je Thorup nakon utakmice.

Naglasio je da je od početka pregovora s Crncem bio vrlo uvjeren da ga želi dovesti u svoju momčad.

image

Predstavljanje Crnca prije utakmice

Paul Chesterton/imago Sportfotodienst/profimedia

- U četvrtak je imao prvi individualni trening, u petak je jako dobro trenirao s momčadi, a na početku sezone je već dosta igrao (za bivši klub Raków, op. a.), tako da je fizički stigao i više nego spreman. Bilo mi je važno da ga što prije uvedem u momčad, a i da sam stekne osjećaj da je već počeo, umjesto da to odgađa. Željeli smo ga uključiti da to iskustvo i učenje čim prije iskoristi za dobrobit sebi i momčadi.

Thorup je za kraj potvrdio da će Norwich u zadnjim danima prijelaznog roka pokušati dovesti još pokoje pojačanje, "pogotovo u ofenzivnoj trećini terena", što znači da Crnca čeka još veća konkurencija za startnih 11.

- Možda će to biti krilo, možda centralni napada. Možda uspijemo ispuniti obje želje - zaključio je.

Linker
05. rujan 2024 11:01