Roberto Mancini

 ATTILA KISBENEDEK Afp
ŽDRIJEB ZA EURO

Talijani izvukli neugodnu skupinu, ali Mancini zadovoljno trlja ruke: ‘Protivnici su nam poželjni‘

Italija izvukla reprezentaciju protiv koje je osvojila Euro, ali i onu zbog koje ne ide u Katar
Piše: JL.Objavljeno: 09. listopad 2022. 14:21

Italija, aktualni europski prvak, izvukla je "poželjnu skupinu" za kvalifikacije za Euro 2024, unatoč činjenici što je u njoj i Engleska - izjavio je u nedjelju izbornik Azzurra Roberto Mancini.
Reprezentacija koja je prošle godine osvojila naslov europskog prvaka pobijedivši u finalu na Wembleyju Engleze, također će za suparnike u ovim kvalifikacijama imati i Sjevernu Makedoniju zbog koje je ostala bez Svjetskog prvenstva 2022. pobijedivši je u play-offu (1-0) prošlog ožujka. Ukrajina i Malta kompletiraju skupinu.

"Bio sam siguran da ćemo dobiti ili Englesku ili Francusku. To je tako. Skupina mi se čini, unatoč svemu, poželjnom", komentirao je Mancini ždrijeb koji je organiziran u Frankfurtu pa dodao:

"To neće biti jednostavne utakmice, ali sve se mogu igrati. Najbolja će ipak biti protiv Engleske", istaknuo je.

Mancini se ne boji novog okršaja protiv Engleske na čelu s izbornikom Garethom Southgateom koju su osim u finalu Eura prošle godine porazili i u Ligi nacija - Ako se ovako nastavi, za mene je dobro. Ne znam slaže li se on sa mnom - rekao je talijanski izbornik za domaće medije.

Što se tiče ponovnog susreta protiv Sjeverne Makedonije, Mancini je podsjetio da se pristup svim utakmicama mora biti isti, čak i ako izgledaju jednostavno, kao što se vidjelo u Palermu u ožujku gdje su Talijani poraženi na samom kraju utakmice (1-0).

Linker
17. travanj 2024 00:44