Sandro Tonali

 OLI SCARFF Afp
ODLUČENO JE

Talijani objavili: Zvijezda Newcastlea dobila veliku kaznu. Zbog klađenja i kocke ide na dulje hlađenje

Engleski klub je na koncu ipak pristao na suradnju. Da nije, kazna je mogla biti i dulja
Piše: SNObjavljeno: 25. listopad 2023. 12:52

Nogometaš engleskog premierligaša Newcastle Uniteda, Sandro Tonali, dobio je deset mjeseci suspenzije zbog umješanosti u aferu s kockanjem i klađenjem na sportske događaje, objavio je Fabrizio Romano, poznati talijanski novinar. Tonalijevi odvjetnici postigli su izvansudsku nagodbe s državnim tužiteljstvom.

Nema dvojbe u to da se bivši nogometaš AC Milana želio nagoditi oko visine kazne. Podsjetimo, Tonali je kažnjen zbog toga što se na ilegalan način kladio na nogometne utakmice, a što uključuje i dvoboje u kojima je igrao Milan, ali i Brescia, njegov također bivši klub. U obzir mu je uzeta i olakotna okolnost što bi se uvijek kladio na pobjede tih klubova u njihovim utakmicama u kojima je i sam igrao, pa ne bi dolazio do povrede osnovnog sportskog kodeksa.

Sve u svemu, glavno pitanje koje se još trebalo srediti u nagodbi je visina "dodatne kazne". Konkretno, u slučaju ranije kažnjenog Nicola Fagiolija, on je dobio sedam mjeseci suspenzije u nogometu uz dodatno polaženje tretmana za odvikavanje od kocke i svjedočenje o štetnosti tih i takvih aktivnosti kod nekih udruga u amaterskom sportu u Italiji.

Tonali će svu svoju kaznu odslužiti u Engleskoj. Deset mjeseci, što znači do početka iduće sezone neće nastupati, a u suradnji s Newcastleom naći će mu se i taj dodatni angažman na polju odvikavanja od kocke. Druga opcija bila je ona još stroža. Da Newcastle nije pristao na suradnju s talijanskim vlastima, Tonali je mogao dobiti dodatnih 8 mjeseci kazne, što bi istu produljilo na 18 mjeseci, tada bez dodatnih obveza.

No, izrečena mu je mjera pohađanja tretmana za odvikavanje od kocke, što bi trebalo trajati tih osam mjeseci.

Linker
19. svibanj 2024 01:42