Livaković i Ivušić na treningu u Kataru tijekom SP-a

 TOM DUBRAVEC Cropix
POSLALI PONUDU

Tamošnje naslovnice vrište - bomba! Hoće li zaista vratar Vatrenih braniti na mediteranskom otoku!?

Gazda im je bogati Mađar, direktor legenda Španjolske, a trener bivši trofejni igrač Man Uniteda!
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. siječanj 2023. 06:07

Mađarski reprezentativac Laszlo Kleinheisler i hrvatski mladi reprezentativac Dion Drena Beljo napunili su ove zime blagajnu kluba iz Gradskog vrta, ali moguće je kako s njima nije zaključen prijelazni rok u Wilsonovoj ulici. Za nekoliko igrača postoje ponude za transfere, neke su i odbijene kao neprihvatljive, a jedna od onih koja se našla na stolu je i za Ivicu Ivušića. Reprezentativnog vratara u svojim redovima, naime, želi ciparski klub šampionskih ambicija Paphos.

Prva ponuda u Gradskom vrtu je ocijenjena nezadovoljavajućom, ali čini se kako čelnici Paphosa još nisu odustali od pokušaja da potpišu brončanog Vatrenog s Mundijala u Kataru. Je li reprezentativni vratar ipak preveliki zalogaj za Ciprane ili će ambiciozni klub iz istoimenog grada pod zaštitom UNESCO-a poslati jači iznos, bit će jasnije idućih dana. Naime, zimski prijelazni rok na Cipru završava se za nešto manje od dva tjedna, odnosno, 31. siječnja u ponoć.

Nije tajna, više klubova je pokazalo interes za Ivušića, a klub iz Prve divizije izašao je s konkretnom ponudom. Pod egidom "bomba" nekoliko ciparskih portala prenijelo je interes tamošnjeg prvoligaša za Osijekovog vratara, a da je Paphos kontaktirao Osijek zbog Ivice Ivušića potvrdio je neizravno i glasnogovornik tamošnjeg kluba.

image

Ivica Ivušić (prvi desno) u Kataru

TOM DUBRAVEC/CROPIX

- Nema nikakvih pomaka u pregovorima, a naša politika nije komentirati svaku objavu u medijima. Radi se na transferima, no u idućih nekoliko dana ništa se neće dogoditi. Zanimaju nas dobri igrači, ali trenutno nemamo što konkretnije za reći - odgovorio je klupski glasnogovornik Polybios Paliouras ciparskim medijima na izravno pitanje o Ivušiću.

Kako god, Ciprani su s prvom ponudom udarili o zid, Osijek nije "zagrijan" prodavati svoga vratara ispod cijene, a o tome je li i koliko Ivušić "zagrijan" za odlazak na Cipar vjerojatno će dobrim dijelom ovisiti hoće li čelnici Paphosa "dići ruke" ili ustrajati na njegovom transferu i vratiti se s izdašnijom ponudom.

Reprezentativni golman je, inače, s Bijelo-plavima vezan ugovorom do ljeta 2025., a Pafos bi sasvim izvjesno morao izdvojiti rekordnu svotu u klupskoj povijesti kako bi eventualno zaključio posao. Dosad su najviše platili drugoligašu Parizu za veznjaka Moustaphu Namea, kojeg su ljetos otkupili za milijun i pol eura. Klub iz Gradskog vrta i Paphos su, inače, ne tako davno surađivali jer dres ciparskog kluba je u proljetnom dijelu prošle sezone kao posuđeni igrač nosio u Osijeku prekriženi Brazilac Talys.

Paphos je ove sezone u igri za naslovom prvaka, tek su tri boda iza lidera AEK-a iz Larnace, a što objašnjava ambiciozan izlazak na nogometno tržište. Glavni investitor i predsjednik ciparskog kluba jest mađarski biznismen ruskih korijena s engleskom adresom Roman Dubov, odnosno, Total Sports Investments kojem je na čelu, a koji se svojedobno spominjao i kao potencijalni vlasnik francuskog Saint-Etiennea.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Sportski direktor Paphosa do prošlog ljeta je bio Ivan Mance, a naslijedio ga je legendarni španjolski veznjak, nogometna ikona Valencije, Gaizka Mendieta. I na klupi ciparskog kluba od ljeta 2022. sjedi dobro poznato lice, Norvežanin Henning Berg, koji je kao nogometaš imao impresivnu karijeru (100 nastupa za nacionalnu reprezentaciju, osvajač Premier lige s Blackburn Roversom, potom i s Manchester Unitedom u dva navrata...), a koji je kao trener osvajao naslove prvaka u Poljskoj s varšavskom Legijom i na Cipru s Omonijom.

U Osijeku je praksa da ne komentiraju interes drugih klubova za njihove igrače i ustraju u tome, a kako god se zanimanje ciparskog ili nekog drugog zainteresiranog kluba u zimskom prijelaznom roku na koncu bude rasplelo, ono što je u ovom trenutku iz perspektive kluba iz Gradskog vrta najvažnije je da se Ivica Ivušić vratio u trenažni proces.

Naime, zbog upale tetive jedan od najboljih hrvatskih golmana nije branio u "generalki" protiv mađarskog MOL Fehervara, ali u utorak je opet normalno trenirao i bit će u konkurenciji za subotnji prvenstveni ogled s Rijekom, s kojom Bijelo-plavi na travnjaku svoga Gradskog vrta otvaraju drugi dio natjecateljske sezone.

Linker
25. travanj 2024 02:33