ANP/DDP USA/PROFIMEDIA
JAVLJA De Telegraaf

Tektonske promjene! U najavi velika čistka: Bez kluba bi mogla ostati dvojica Vatrenih, ali i još jedan Hrvat

Deset igrača je na listi za odlazak, a slavni klub bi mogao pretrpjeti i neke financijske gubitke
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2024. 14:43

Nizozemski velikan Ajax doživljava tektonske promjene unutar kluba. Nedavno je objavljeno kako će novi glavni direktor kluba, Alex Kroes na toj poziciji naslijediti Svena Mislintata.

Bivši direktor je optužen za nekoliko kaznenih djela, no Nizozemci ne očekuju da za to odgovara.

"Mislintat je bio dovoljno pametan da ne počini nikakva kaznena djela i prema izvorima iz kluba, zadatak koji je dao Nadzorni odbor nije obavljen dovoljno duboko da bi mapirao sve novčane transakcije iza njega", piše De Telegraaf.

image

Sven Mislintat

Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Brzi izračun istog medija pokazuje da je Ajax prošlog ljeta potrošio čak 115 milijuna eura na ulazne transfere. Navijači Ajaxa kao i neki ljudi iz uprave, predvođeni Kroesom, željeli bi da veliki dio Mislintatove kupovine ode što je prije moguće.

Problem su, kako kažu, ugovori koji nekim igračima vrijede čak do 2028. godine, uz plaće koje ne mogu dobiti nigdje za tu razinu nogometa.

Ako je ta tvrdnja točna, Anton Gaaei, Josip Šutalo, Jakov Medić, Gastón Ávila, Ethan Butera, Borna Sosa, Benjamin Tahirović, Georges Mikautadze, Chuba Akpom i Carlos Forbs mogli bi biti natjerani na potragu za novim klubom. Tako bi nizozemski velikan mogao pretrpjeti i neke financijske gubitke, pogotovo ako krene u raskid ugovora s određenim igračima.

image
BEN GAL/ORANGE PICTURES/SHUTTERS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Linker
23. ožujak 2024 16:06