GABRIEL BOUYS/AFP/PROFIMEDIA Gabriel Bouys/afp/profimedia
OSTAO JE SAM

To može samo Luka Modrić! Ovaj nevjerojatan podatak otkriva svu veličinu kapetana Vatrenih

Način razmišljanja je oduvijek bio isti, nije se polakomio i otišao na drugi kraj svijeta
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 09. lipanj 2023. 21:20

Odlazak Cristiana Ronalda u Saudijsku Arabiju pokrenuo je novi trend među najvećim europskim zvijezdama, koji sada u smiraju svoje karijere odlaze unovčiti svoje usluge na terenu za još više novca.

Nakon što je Portugalac na zimu pojačao Al Nassr, njegovim stopama ovog ljeta krenuo je i najrecentniji osvajač Zlatne lopte, Karim Benzema. Ovoga im se tjedna priključio i Lionel Messi – koji je potvrdio odlazak ‘preko bare‘ u Inter Miami.

Ovakav rasplet situacije u fokus priče stavlja hrvatskog reprezentativca i legendu madridskog Reala Luku Modrića. Naime, Luka je jednako kao i ostatak društva dobio lukrativnu ponudu s Bliskog Istoka, ali njegov način razmišljanja je oduvijek bio isti – za njega je postojao samo Real.

Posljedica toga je jedan nevjerojatan podatak. Luka Modrić je trenutno jedini aktivni osvajač Zlatne lopte koji i dalje svoje najbolje partije pruža u Europi. Egzodus predvođen Cristianom Ronaldom, a nastavljen s Karimom Benzemom i Leom Messijem ostavio je Modrića samog u najelitnijem nogometnom društvu – u kojem će se zadržati još najmanje jednu sezonu.

Kada se još uzme u obzir da je od odabranog društva samo Ronaldo (38) stariji od hrvatskog reprezentativca (37), lako se može zaključiti koliko je Lukina sposobnost i fizička spremnost velika kada klub poput Reala zadržava igrača u takvim godinama.

Modrić je u klupskom nogometu osvojio sve što se može osvojiti, a za potpunu kabinu fali mu samo trofej s reprezentacijom, kojeg će imati priliku osvojiti na predstojećem završnom turniru Lige nacija u Nizozemskoj.

Linker
08. prosinac 2023 21:17