Angel Di Maria

 ELSA Afp
SKORO SVAKI DAN - NOVO IME

To se nasreću nije dogodilo i Hrvatskoj: Pogledajte koje će sve zvijezde propustiti Svjetsko prvenstvo!

Dok su neki već prekriženi za nastup nu Kataru, pojedinci se potajno nadaju oporavku i odlasku na Mundijal
Piše: JL.Objavljeno: 23. listopad 2022. 12:09

Manje od mjesec dana ostalo je do početka Svjetskog prvenstva u Kataru. Neuobičajeni termin Mundijala mnogim izbornicima zadaje glavobolje jer će igrači praktički usred sezone krenuti u bitku za prestižni trofej. Svakim danom javljaju se nove ozljede zbog kojih će neki igrači svjetsku smotru morati gledati pred malim ekranima ili s tribina novoizgrađenih katarskih stadiona. Donosimo popis važnih igrača koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, a neki od njih imaju i malu šansu da dobiju "utrku s vremenom" i ipak zaigraju na prvenstvu.

N’Golo Kanté (Francuska)

Neizostavan dio veznog reda aktualnih svjetskih prvaka u utorak je operirao tetivu koljena, a ta će ga ozljeda s terena udaljiti na četiri mjeseca.

Georginio Wijnaldum (Nizozemska)

Tek što je potpisao za Romu, 31-godišnji veznjak slomio je nogu na treningu potkraj kolovoza, a ispred njega je višemjesečni oporavak.

Ronald Araújo (Urugvaj)

Igrač Barcelone zaradio je ozljedu mišića prije mjesec dana, a oporavak se procjenjuje na tri mjeseca. Teško je očekivati kako će zaigrati u Kataru.

Paulo Dybala i Ángel Di María (Argentina)

Dvojac "gaučosa" upitan je za odlazak na svjetsku smotru. Dybala je ozlijedio kvadriceps prilikom izvođenja kaznenog udarca za Romu, a trenutačno dobiva terapije za brzi oporavak koje su svojevremeno koristili Rafael Nadal i Kobe Bryant. Di María se ozlijedio prošlog tjedna kada je Juventus gostovao kod Maccabija iz Haife, a očekuje se kako će se ipak oporaviti do Mundijala.

Reece James (Engleska)

Bek Chelseaja muku muči s ozljedom koljena koju je zaradio prošlog tjedna na utakmici s Milanom. Procjene govore kako ga neće biti dva mjeseca, što znači da će Engleska morati pronaći drugu opciju na desnoj strani obrane.

Diogo Jota i Pedro Neto (Portugal)

Jota je zaradio ozljedu lista u utakmici Liverpoola protiv Manchester Cityja, a iako neće morati na operaciju, izgledno je kako neće zaigrati na Svjetskom prvenstvu. S druge strane Neto je ozlijedo gležanj početkom listopada, a njegovo ime sigurno neće biti na popisu portugalskog izbornika.

Linker
25. travanj 2024 10:54