SPORTIMAGE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
‘POŠTEDIO‘ JE VATRENE

Tragičar progovorio o četiri promašaja protiv Hrvatske: ‘Plakao sam svaki dan, ali Bog je tako odlučio‘

Belgijski napadač promašio je protiv Hrvatske nekoliko zicera i pogurao nas u osminu finala
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2024. 19:08

Na putu do svjetske bronce u Kataru, Hrvatska je turnir otvorila remijem s Marokom (0:0), uslijedila je uvjerljiva pobjeda nad Kanadom (4:1), ali ključno za prolaz skupine bilo je ostati neporažen protiv Belgije. Što su Vatreni i uspjeli, ruku na srce, ponajviše zahvaljujući Romeluu Lukakuu.

Belgijski napadački gorostas, zbog ozljede koju je vukao duže vrijeme, bio je pod znakom upitnika za dvoboj, ali stisnuo je zube, ušao u igru i - darovao Livakovića i Hrvatsku. Četiri "mrtvaca", zicera, čiste šanse, nazovite kako želite, Lukaku je uspio promašiti i poslao Hrvatsku na Japan u osmini finala. Uslijedili su jako teški dani za Lukakua koji je pao u depresiju, o čemu je sada javno progovorio.

- Imali smo tri dana za pripremiti se za utakmicu s Hrvatskom tako da sam ja prvi službeni trening imao dan nakon dvoboja s Marokom. Trenirao sam dva dana prije utakmice s Hrvatskom i to je bio moj prvi trening nakon tri mjeseca. Ali sam znao - pobjedio, izgubio ili remizirao - bit ću tamo. Izbornik me treba, momčad me treba, Belgija me treba i ja ću biti tamo - priča Lukaku i nastavlja:

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

- Igrali smo protiv Hrvatske, bilo je 0:0 i rekao sam si da ima nade. Ušao sam u igru i svi znate kako je utakmica završila, promašio sam četiri čiste šanse. Bog je tako odlučio, nema problema. Ali posljedice svega toga uskoro su krenule, sve moje frustracije izašle su na površinu. Igram nogomet 23 godine i ovo je prvi put da mi se to dogodilo. Prvi put.

Kako priznaje, plakao je svaki dan...

- Nikad nisam razmišljao o depresiji, ali kunem ti se, nakon toga sam otišao na godišnji i tjedan dana plakao svaki dan zato što sam fizički i psihički bio potpuno slomljen.

- Moram odati ogromno priznanje Thierryju Henryju. Zvao me triput dnevno da provjeri kako sam. Jer, on to razumije. On je poput mene, diše nogomet i zna sve. Gleda utakmice, sažetke... Zna da sam ja ovisnik o nogometu. Od tog trenutka, do finala, nisam pogledao ni jednu utakmicu Svjetskog prvenstva, samo sam plakao svaki dan - dodao je.

image
JACK GUEZ Afp

Linker
17. listopad 2024 20:32