Isco Alarcón Suárez

 GONZALES PHOTO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
ZA SVE KRIVA PROVIZIJA

Transfer bivše zvijezde Reala propao zbog pohlepe, predsjednik kluba poručio: ‘Prešli su sve granice‘

Superagent Jorge Mendes zatražio je više novca nego što je u startu bilo dogovoreno
Piše: SNObjavljeno: 31. siječanj 2023. 16:43

Sve je upućivalo na to da bi Isco, bivši suigrač Luke Modrića u Realu, a ovosezonski kolega Ivana Rakitića u Sevilli posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka mogao potpisati za Union Berlin. Dapače, već je i sam igrač bio u Berlinu gdje je prošao i liječnički pregled. A znamo iz iskustva, kad doktori dadu zeleno svijetlo, stvar je gotova. Treba samo doći u klupski press-salon i pozirati pred fotoaparatima s kakvim finim nalivperom u ruci i papirom ispred sebe.

No, 30-godišnjem veznjaku kojem se Sevilla zahvalila u predbožićno vrijeme s izlikom da joj nije potreban, propao je transfer u redove bundesligaša. Ugovor je bio na stolu, trebao je vrijediti do ljeta 2024. s opcijom produljenja na još jednu godinu, no sve se slomilo. Njemački Bild je otkrio da je sve puklo u posljednjim trenucima.

Razlog? Sadržaj ugovora koji je već bio spreman. Isco i njegovi agenti tražili su više novca po sezoni od Nijemaca, no što su im ovi bili voljni dati. Jorge Mendes, portugalski superagent koji je vodio posao s igračeve strane rekao je:

- Primijetili smo da se druga strana u pregovorima ne želi pomaknuti od unaprijed određenih dogovora.

Vjerojatno je sve zapelo na proviziji, a oglasio se i predsjednik Union Berlina, Oliver Ruhnert:

- Voljeli bismo da nam se Isco priključio, ali imamo svoje granice. Danas su one prijeđene. Nismo se tako dogovorili...

Linker
25. travanj 2024 03:54