Sven Mislintat

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
VELIKAN U PROBLEMU

Transfer Vatrenog u središtu istrage, uključio se i forenzički računovođa, direktor pristao na suradnju

U pitanju je potencijalni sukob interesa, a sportski direktor neke će stvari morati objasniti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. rujan 2023. 10:57

Ajax je zbog transfera Borne Sose pokrenuo internu istragu, a o tome su obavjestili javnost putem svojih kanala društvenih mreža. Naime, hrvatski reprezentativac je posljednjeg dana prijelaznog roka iz Stuttgarta stigao u redove nizozemskog velikana u poslu teškom osam milijuna eura. Taj je transfer sada je pod povećalom zbog potencijalnog sukoba interesa sportskog direktora Ajaxa Svena Mislintata.

image

Borna Sosa

DAMIR ŠKOMRLJ Cropix

On je, naime, oko transfera Sose pregovarao s menadžerom agencije AKA Global koja ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmBH, drugim riječima dolazak hrvatskog nogometaša dogovarao je sa svojim poslovnim partnerom. U amsterdamskom klubu prije bilo kakve odluke oko budućnosti Mislintata u Ajaxu žele utvrditi sve okolnosti.

"Prije imenovanja za sportskog direktora Svena Mislintata, on je obavijestio Ajax o svom udjelu u Matchmetrics GmbH. O tome su tada sklopljeni ugovorni dogovori između kluba i Mislintata. Upravi kluba postavljeno je pitanje o udjelu koji je AKA Global GmbH, konzultantska tvrtka za profesionalne sportaše, navodno stekla u Matchmetricsu. Ajax toga nije bio svjestan. Budući da je igraču kojeg je potpisao Ajax ovog ljeta pomogao AKA Global, klub ovo dodatno razmatra i pomažu mu vanjski savjetnici. Neovisnu vanjsku istragu također će provesti forenzički računovođa. Sven Mislintat je izjavio da će pružiti punu suradnju, uključujući dijeljenje sve relevantne dokumentacije", priopćili su iz kluba.

Linker
14. svibanj 2024 13:30