Damir Čanadi

 NIKSA STIPANICEV Cropix
NA RUBU OTKAZA

Trener se javno ispričao za epsku sramotu Veleža, ali nema spasa? Slijede ‘radikalne odluke‘

‘Ispričavam se našim navijačima koji su došli i dali sve od sebe da nam pomognu‘
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2024. 21:05

Austrijski nogometni stručnjak hrvatskih korijena Damir Čanadi prije nešto više od 20 dana preuzeo je klupu mostarskog Veleža. Bh. klub je na čelu s 54-godišnjim stručnjakom imao velike ambicije uoči nove sezone, no čini se da bi spomenuta suradnja mogla biti ekspresno završena.

Razlog je, jasno, epska sramota koju su režirali igrači Veleža u prvom pretkolu Konferencijske lige. Mostarski klub kuglice su spojile s ‘liliputancima‘, andorskim Inter Escaledesom, a unatoč europskom neiskustvu očekivao se rutinski prolazak Veleža. Međutim, ukupnim rezultatom 6:2 Inter je prošao prvu prepreku, a navijače Veleža posebno je zabolio 5:1 poraz u uzvratnoj utakmici u Andori, kojim su igrači propisno osramotili ugled kluba.

Na udaru se, naravno, našao i Čanadi, inače bivši trener Šibenika, koji je, zajedno sa svojim pomoćnicima, preuzeo odgovornost za posrtaj, a kritike upućene na njegov račun natjerale su ga i da se javno ispriča svim simpatizerima kluba:

- Ispričavam se našim navijačima koji su došli i dali sve od sebe da nam pomognu da dobijemo utakmicu. Ušli smo dosta dobro u utakmicu, prvih 35 minuta, do penala, bili smo bolja ekipa. To nas je malo uzdrmalo, a primljeni gol nas je bacio nazad. Svi smo krivi. Moramo sjesti i analizirati igru, ali kažem. protivnik je bio jako efikasan i dao je gol iz svake šanse. Mi smo imali puno šansi u prvih 45 minuta. Imali smo priliku da povedemo iz penala i mi odemo na pauzu s 1:0, ali to je nogomet... Navijači su bili top, a poslije utakmice su ih podržali. Mi se sada spremamo za prvenstvo i moramo da vratimo naše igrače, fali nam 4-5 njih koji su povrijeđeni. Nema plakanja, moramo ići dalje - rekao je Čanadi.

Ipak, isprika Čanadiju, po svemu sudeći, neće biti dovoljna da ostane na klupi Veleža. Idućeg tjedna trebala bi se održati sjednica Upravnog odbora na kojoj će biti odlučena sudbina trenera, a prema nekim izvorima na istoj će biti provedene i neke ‘radikalne odluke‘, što Čanadiju, jasno, ne ide u korist.

Linker
20. kolovoz 2024 22:07