Brendan Rodgers

 Stuart Wallace/shutterstock Editorial/profimedia
OVO MU NIJE TREBALO

Trener velikana u središtu skandala: Jednim je potezom zgrozio medije na Otoku, optužuju ga za seksizam

Neki njegov potez opravdavaju kulturom iz koje dolazi, dok ga drugi osuđuju
Piše: Vito TomasObjavljeno: 26. veljača 2024. 12:40

Bivši trener Liverpoola i Leicester Cityja Brendan Rodgers našao se na meti britanskih medija nakon što je, poslije pobjede svog Celtica, gnjusno napustio intervjuu i degradirao novinarku koja je razgovarala s njim.

Rodgersova momčad pobijedila je s 3:1 na gostovanju kod Motherwella u 27. kolu škotskog prvenstva. Iako su na kraju slavili uvjerljivu pobjedu, na predah su otišli u rezultatskom minusu, nakon loše igre u prvom dijelu. Upravo u tome novinarka BBC Radio Scotlanda Jane Lewis pronašla je razloge za negativu.

- Ne, neću opće pričati o prvom poluvremenu, već samo o drugom. Znam da se želite usredotočiti samo na negativne stvari – odmah je 51-godišnji strateg zatvorio mogućnost te teme, da bi tek onda krenuo sa ‘showom‘:

- Znam da mediji pišu svakakve priče o ovoj grupi, ali mi ćemo napisati svoju priču - započeo je Rodgers.

Novinarka je temperamentnog Irca potom upitala da elaborira odgovor, što je Rodgers više puta naprasno odbio, ističući da ona zna što on misli. Pokušala je Lewis na vrlo ugodan način pridobiti Rodgersa i izvući informacije iz njega, no on je ostao pri svome i zatim napravio ono zbog čega se našao na udaru kritika.

U jednom trenutku ekspresno je napustio intervjuu, dobacivši novinarki:

- Bravo, dobra djevojko, živjela mi.

Mnogi su ovaj Rodgersov potez interpretirali kao seksistički, s mišljenjem da se u cijelom intervjuu ponašao snishodljivo, postavivši se visoko ‘iznad‘ novinarke. S druge strane, neki njegov potez opravdavaju kulturom iz koje dolazi, odnosno činjenicom da potonji pozdrav ‘Good girl‘ nije nimalo neuobičajen u njegovom narodu. U svakom slučaju, Rodgers je, i da nije imao zlu namjeru, jasno pogriješio koristeći se rječnikom koji u današnjem vremenu vrlo olako može biti krivo shvaćen.

Linker
20. travanj 2024 14:24