Francuska je po prvi puta izgubila od Hrvatske

 ANTE CIZMIC Cropix
KATASTROFA VELIKANA

Tri nogometne velesile totalno podbacile u Ligi nacija, uspjeli upisati tek jednu pobjedu u četiri utakmice

Francuska, Italija i Engleska zajedno imaju tek jednu pobjedu u četiri kola Lige nacija
Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2022. 10:04

Svjetski prvak Francuska te finalisti s posljednjeg Europskog prvenstva, nogometaši Italije i Engleske, imaju zajedno samo jednu pobjedu nakon četiri odigrana kola nove sezone Lige nacija.

Te tri ugledne reprezentacije definitivno su najveće razočarenje dosadašnjeg dijela elitne Lige nacija, a tu jedinu pobjedu ostvarila je Italija na domaćem terenu protiv Mađarske od 2:1, a upravo su mađarski nogometaši dosadašnja senzacija jer vode u skupini gdje im društvo čine Njemačka, Italija i Engleska.

Ukupno aktualni svjetski prvaci i finalisti sa zadnjeg Eura imaju pobjedu, šest remija i pet poraza. Jasno da su te reprezentacije silno kombinirale i isprobavale razne taktike unutar igračkog kadra tijekom lipnja, no činile su to i ostale reprezentacije.

Porazno je nadalje što su u elitnoj ligi samo Francuska, Engleska te još jedino Wales bez pobjede nakon četiri kola. Također, Engleska je u 360 minuta postigla samo jedan pogodak i to Harry Kane iz dvojbenog jedanaesterca protiv Njemačke, što Engleze čini uvjerljivo najslabijom napadačkom reprezentacijom elitne Lige nacija.

Loše su te tri momčadi obavljale posao do posljednjeg kola, a tada je sve još dobilo ružniju notu po njih. Francuska je prvi put u povijesti izgubila utakmicu od Hrvatske, a jedne od najgorih poraza u povijesti pretrpjeli su Engleska (doma 0:4 protiv Mađarske) i Italije (2:5 kod Njemačke). S tim da su Talijani do 78. minute gubili 0:5.

Linker
10. prosinac 2023 06:44