TOM DUBRAVEC Cropix
MORAO PRIZNATI PORAZ

Turčin se naklonio Vatrenima: ‘Da je Real Madrid reprezentacija, najsličnija bi mu bila Hrvatska‘

‘Kada mislite da ste blizu pobjede, zapravo su oni bliže pobjedi‘
Piše: SNObjavljeno: 30. ožujak 2023. 06:03

Hrvatska je s 2:0 pobijedila Tursku na gostovanju u Bursi u sklopu kvaifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Oba gola za Vatrene postigao je Mateo Kovačić. Vatrene je nakon utakmice pohvalio turski novinar s portala Hurryet Engin Kehale koji je Hrvatsku usporedio s Real Madridom.

‘Bivši trener Barcelone, koji sada radi u Athletic Bilbau, Ernesto Valverde je prije otprilike dva mjeseca dao izjavu o Real Madridu: ‘Kada mislite da ste blizu pobjede, zapravo su oni bliže pobjede‘. Da je Real Madrid nogometna reprezentacija, mislim da bi im najsličnija bila Hrvatska‘, napisao je Kehale te istaknuo kako je bio presretan kada je vidio prvih 11 Zlatka Dalića:

‘Osim obrambenog dvojca, koji nije naviknuo igrati zajedno na ovoj razini, promijenila su se i dva beka u odnosu na utakmicu protiv Walesa. Činilo se da su zadnja četiri igrača njihovo najranjivije mjesto. Pritisnuli smo ih, dobro zatvorili sredinu i brzo išli naprijed. Tjerali smo ih na greške. Počeli smo vjerovati da ćemo pobijediti‘.

Kehale je dodao kako ne krivi izbornika Kuntza jer su greške igrača utjecale na rezultat.

Linker
28. travanj 2024 07:25