Seskimphoto/imago Sportfotodienst/profimedia
STIŽE NOVI GAZDA

Turski milijunaš preuzima klub iz susjedstva: ‘Želimo biti uspješniji od Dinama i Hajduka‘

‘Tražio sam novi izazov u životu i smatram da sam vlasnik kakvog Maribor treba‘, rekao je Acun Ilicali
Piše: SNObjavljeno: 10. kolovoz 2024. 09:57

Turski biznismen Acun Ilicali uskoro će i službeno dovršiti preuzimanje slovenskog Maribora. Prema dostupnim informacijama, posao bi trebao biti zaključen u rujnu, a sada se Ilicali oglasio za slovenske medije te im je otkrio planove za Maribor, a pritom nije propustio spomenuti Dinamo i Hajduk.

- Cilj nam je stvoriti najveći klub u regiji, želimo biti uspješniji od Dinama i Hajduka - poručio je turski milijunaš.

Otkrio je i kako je došlo do toga da mu iduća poslovna destinacija bude upravo Ljudski vrt:

- Nogomet je moja strast. Tražio sam novi izazov u životu i smatram da sam vlasnik kakvog Maribor treba. Obožavam nogomet i nisam došao ovdje samo zbog novca.

Otkrio je da je tražio klub i u Hrvatskoj i u Grčkoj, cijeli proces je trajao godinu dana, a na kraju je završio u Sloveniji.

- Tražio sam klub koji ima sredstva i volje započeti projekt. Možete biti sretni da imate (Aleksandera) Čeferina. Također moram naglasiti da imate predivan stadion i grad - obratio se Ilicali navijačima Maribora.

Turski milijunaš također je vlasnik engleskog drugoligaša Hull Cityja te su se automatski postavljala pitanja smjera li napraviti filijalu od Viola, no on je to odmah demantirao.

- Maribor mora imati svoje uspjehe, neće biti partnerski klub. Ono što mogu obećati jest da ćemo raditi kao i u Hullu, želimo biti uspješni. Maribor igra u Europi i glavni cilj je da tamo i ostane.

Slovenci se trenutačno nalaze u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. U prvom susretu odigranom u četvrtak pobijedili su Vojvodinu 2:1, a junak utakmice bio je bivši miljenik Dinamovih navijača Hillal Soudani koji je postigao pobjednički pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi.

Linker
12. kolovoz 2024 09:37